Egy kínai nő pár percre hagyta magára kétéves kislányát, akit az utcán bóklászva elgázolt egy fehér furgon. Bár többen is észrevették az utcán heverő gyermeket, senki nem segített, sőt, még egy másik jármű is áthajtott rajta. Egy nő végül kihúzta az utca szélére, az ő kiabálására figyelt fel az anya. A gyermek ezután kórházba került, de az orvosok szerint nem valószínű, hogy túléli.

Az egész internetet bejárta a felvétel arról a kétéves kínai kislányról, akit kétszer is elgázoltak, és nemcsak a sofőrök nem voltak hajlandóak rajta segíteni, de a gyermek mellett elhaladó gyalogosok sem. A China Daily szerint a baleset csütörtökön késő délután történt Foshan városának egyik piacán, alig 100 méterre a kislány otthonától. Először egy fehér furgon gázolta el. Bár a sofőr megállt egy pillanatra, úgy döntött, folytatja útját, és a hátsó kerekekkel is áthajtott a gyermeken. Az utcán fekvő test mellett több tucat ember ment el anélkül, hogy bármelyikük is segített volna, és egy másik jármű is áthajtott rajta. Végül egy nő megfogta, és arrébb húzta kislányt, ezt követően jelent meg édesanyja, aki elcipelte a baleset színhelyéről.

Miután a foshani kórházban elvégeztek rajta egy életmentő műtétet, átszállították egy másik kórházba. Bekerülésekor a sérülései nagyon súlyosak voltak, lélegeztetni kellett, jelenleg is kómában van, de egyes források szerint állapota javulást mutat, igaz, még mindig lélegeztetni kell. A rendőrség mindkét gázolót őrizetbe vette. Mint kiderült, a fehér furgon vezetője rövidell korábban szakított a barátnőjével, és éppen telefonált, amikor megtörtént a baleset. A édesanya ekkor éppen a kiteregetett ruhákat szedte be, és csak azután talált rá a kislányára, miután a gyermeket az útról elcipelő nő kiabálni kezdett. „Ha meghal, akkor csak 20 ezer jüant (kb. 680 ezer forintot) kell fizetnem,  ha megsérül, akkor több százezer jüant” – nyilatkozta az egyik sofőr mielőtt feladta volna magát a rendőrségen.

A közvéleményt persze nemcsak az háborítja fel, hogy a két figyelmetlen sofőr nem segített a kislányon, hanem a többi ember közönyössége. Amellett, hogy több járókelő is észrevette, hogy ott fekszik egy kislány, és nem tettek semmit, még azt a nőt is megszólták a környékbeli bolttulajdonosok, aki megpróbált segíteni, állítólag azt mondták neki, hogy törődjön a saját dolgával. Egyesek szerint korábbi bírósági ügyek miatt közönyösek ennyire az emberek. Júniusban egy illetőt arra köteleztek, hogy fizessen több mint 100 ezer jüant (kb. 3,4 millió forintot) egy idős asszonynak, akin segített. Mások szerint a túl nagy társadalmi különbségek is hozzájárultak ahhoz, hogy az erkölcsi normák megváltoztak.