Sariyah Michel szülei vezetés közben összebalhéztak, és amikor Sandro Michel megpróbálta megszerezni gyermekének anyjától a kormányt, járművükkel egy tóba hajtottak. A rendőrök először az asszonyt mentették ki, aki pánikolni kezdett, hogy lánya még mindig a kocsiban van. Az egyik rendőr visszament az autóhoz, és észrevette, hogy egy pelenka úszik a vízen benne egy gyermekkel. Az orvosok szerint a 3 éves Sariyah Michel fel fog gyógyulni.

Pelenkájának köszönhetően menekült meg egy hároméves floridai gyermek, amikor szülei veszekedés közben egy tóba hajtottak autójukkal Pembroke Park városában. Sariyah Michel és édesanyja, a 33 éves Carol Copeland megmenekült, de a 27 éves Sandro Michel számára már későn érkezett a segítség.  A szemtanúk szerint mielőtt a tóba hajtottak volna, az autó összevissza cikázott. A kocsit Carol Copeland vezette, Sandro Michel pedig megpróbálta megszerezni magának a kormányt, és miután férfi megütötte az asszonyt, a tóban kötöttek ki. A rendőröket egyébként már korábban is értesítették, a pár ugyanis csúnyán összeveszett egy benzinkúton. Amikor rátaláltak a családra, az asszony az autó tetején állva próbált segítséget hívni – írja a Daily Mail.

“A nő kiabált, ugyanis nem tudott úszni, ahogy az autó elmerült, ő is fokozatosan eltűnt a víz alatt. Gyorsan levetkőztem, és megpróbáltam kimenekíteni” - nyilatkozta Cazi Navarro, a rendőrség egyik munkatársa. Miután az asszonyt sikerült kihúzni a partra, üvöltve tudatta megmentőivel, hogy gyermeke még mindig a kocsiban van. “Semmit nem lehetett látni, annyira sötét volt. Valaki látta, hogy valami van a vízben. Ahogy egyre közelebb értem hozzá, kiderült, hogy egy pelenka úszik a vízben, és a pelenkában benne van egy kislány.” – emlékezett vissza Rachelle Richardson rendőr. A gyermeket azonnal bevitték egy közeli gyermekkórházba. Állapota súlyos, ám stabil volt beérkezésekor, és az orvosok szerint felépül. A rendőrök szerint az életét annak köszönheti, hogy a pelenkában rekedt levegő miatt az feltudott emelkedni a víz felszínére.

A búvárok később megtalálták az apa holttestét az elsüllyedt autóban. Sandro Michelt korábban három alkalommal tartóztatták le családon belüli erőszak miatt, két alkalommal jelenlegi élettársa volt az áldozat. A férfi állítólag azért próbálta átvenni a kormányt, mert félt, hogy ismét börtönbe kell mennie. A kedden éjjel történt balesettel kapcsolatban még folyik a nyomozás.

Nem ez az első eset, hogy egy pelenka megmentette egy gyermek életét. Három évvel ezelőtt egy másfél éves gyermek Brazíliában kiesett egy harmadik emeleti lakás ablakából, ám a pelenkája beakadt egy alsó erkély vaskampójába. Bár a pelenka később kioldódott, mivel a gyermek már nem olyan magasról zuhant a mélybe, csak apróbb töréseket szenvedett.