Egy 60 éves új-mexikói nő előbb egy üveggel, majd egy késsel esett 48 éves barátjának, mert szerinte a férfi csalt társasjátékozás közben. Az asszony unokája szerint mindketten ittasak voltak, és a vita kitörését még ő is hallotta, de a késelésről csak azután szerzett tudomást, miután a rendőrség kiérkezett a helyszínre. Az eset után a megkéselt férfit kórházba vitték, élettársát pedig lecsukták.

Egy új-mexikói nő megkéselte barátját, ugyanis rettenetesen feldühítette, hogy a férfi – legalábbis az ő állítása szerint – csalt a Monopolyban. A 60 éves Laura Chavez és partnere, a 48 éves Clyde Smith kedden este békésen társasjátékozott Santa Fe városában található otthonukban, majd amikor az asszony úgy látta, hogy élettársa csalt, alaposan ellátta a baját. Clyde Smith állítása szerint Chavez először egy üveggel ütötte fejbe, majd kést ragadott.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, az asszony a tornácnál ült, és vér borította – írja a Smoking Gun. Amikor megkérdezték, hogy a vér ugye a barátjáé, igennel válaszolt. A férfi a fején, a nyakán és jobb csuklójánál sérült meg. Az eset után azonnal kórházba szállították, állapota stabil. A rendőrök szerint egyébként mind Laura Chavez, mind Clyde Smith ittas volt a vita kirobbanásakor.

A késeléskor Laura Chavez 10 éves unokája is a házban tartózkodott, de már a szobájában volt, amikor eldurvultak a dolgok, csak akkor ébredt fel, amikor már a rendőrök is a helyszínen voltak. Azt mindenesetre elmondta a rendőröknek, hogy a csalás miatt robbant ki a vita a két felnőtt között. Laura Chavezt természetesen azonnal letartóztatták súlyos testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az asszony jelenleg is rács mögött van, az óvadék összegét ötezer dollárban állapították meg, de eddig ezt még senki nem fizette ki.

A nyomozók nem tudnak arról, hogy korábban kihívták volna-e őket a párhoz családon belüli erőszak miatt, az viszont biztos, hogy Chavez 2006 óta kilenc alkalommal is rács mögött landolt. Az esetek többségében próbaidejének megszegése miatt kattant a kezén a bilincs. Az asszonyt 2009-ben drogbirtoklási ügyében helyezték ideiglenesen, adott feltételek mellett szabadlábra – olvasható a Santa Fe New Mexican oldalán.

Nemcsak a társasjátékok, hanem a játékkonzolok is heves érzelmeket váltanak ki az emberekből: 2009-ben életfogytiglanra ítéltek egy fiút, aki egy évvel korábban egy számítógépes játék körüli vita közben szúrta le barátját.