A beteges hajlamú, negyvenöt éves férfit az őt meglátogató szülei buktatták le.

A rosztovi mészáros, Andrej Csikatilo méltó utódját fogták el az orosz rendőrök: a Nyizsnyij Novgorod-i Anatolij Moszkvina vélhetően legalább huszonhat halott nővel élt együtt háromszobás lakásában – írja a Daily Mail. A holttestek nagy részét fel is öltöztette: a legtöbbjüket játékbabának, illetve egyet egyenesen plüssmackónak maszkírozva tárolta. A halott nők életkora tizenöt és huszonhat év közé tehető.

Moszkvina vélhetően több száz oroszországi temetőt látogathatott végig páratlan kollekciójának bővítése érdekében, azt viszont jelenleg még vizsgálják, hogy pontosan mely temetőkből származnak az áldozatok. A holttesteket aztán műanyag zsákokban csempészte be a lakásába. Moszkvina beteges szenvedélyét végül saját szülei leplezték le, akik egy napon meglepetésszerű látogatásra toppantak be fiukhoz.

A sors fintora, hogy környezete szerint a jelenleg szabadlábon védekező sírrabló – épp úgy, mint az eredetileg tanárként dolgozó Csikatilo - kivételesen intelligens figura: történészként és újságíróként is dolgozott, tizenhárom nyelvet beszél folyékonyan. Nekrofíliájára azonban már korábban felfigyeltek a szomszédai is, hiszen Moszkvina gyakran aludt temetőkben, sőt koporsókban is.