A 21 éves Miss Venezuelát, Ivian Sarcost választották a Miss World világverseny győztesének a vasárnapi döntőn, Londonban. Az első tizenötbe idén sem jutott be a magyar lány, Szunai Linda a 122 induló között a 28. helyet tudta megszerezni.

Humánerőforrás szakot végzett, és jelenleg egy műsorszolgáltató cégnél dolgozik a 2011-es Miss World, Ivian Sarcos (teljes nevén Ivian Lunasol Sarcos Colmenares) – írja a Reuters hírügynökség. A 21 éves venezuelai lányt múlt hét vasárnap, 122 ország indulói közül választották a legszebbnek a londoni világversenyen.

Az Ördög Nóránál is magasabb szépségkirálynőnek 12 testvére van, és olyannyira törődik a gyerekekkel, hogy már létre is hozott egy alapítványt számukra. Szeret röplabdázni, hegyet mászni és trekkingelni – áll a bemutatkozó adatlapján. Egyébként vele együtt már hat venezuelai lány nyert Miss Worldöt (1955, 1981, 1984, 1991, 1995, 2011), második helyen az indiaiak állnak, ők eddig öt szépségkirálynőt delegáltak.

Első udvarhölgyének Fülöp-szigetek szépét, Gwendoline Ruaist, második udvarhölgyének pedig Miss Puerto Ricót, Amanda Vilanovát választották. A Szépségkirálynő című műsorban megválasztott Miss World Hungary, a 18 éves Szunai Linda az első tizenötbe sem került be, a 122 induló között a 28. helyet tudta megszerezni. A magyar induló, derült ki a FEM3 sajtóközleményéből, üvegtánccal készült a világdöntőre, amelyre már itthon is rengeteget gyakorolt – úgy tűnik, eredménytelenül.

A show-t, amelyen az estélyi ruhás és bikinis felvonulás mellett nemzeti öltözékben is bevonultak, és produkciókat is bemutattak a versenyzők, körülbelül 150 országba közvetítették élő egyenesben az eseménynek otthont adó Earls Courtből. Annak ellenére is zavartalanul ment minden, hogy az épület előtt egy kisebb feminista csoport tüntetett, mert úgy érezték, a verseny sérti a női egyenjogúságot. Az első Miss World világversenyt Londonban tartották 1951-ben, a koronát a svéd Kiki Håkansson kapta. A 2012-es megmérettetést Kína belső-mongóliai térségében rendezik meg.