Rebecca Jones fél életében evési rendellenségekkel küzdött. A huszonhat éves nő most is kevesebbet nyom, mint hétéves lánya. Az egészségügyben dolgozó, kábé 30 kilós nő leginkább levesen, pirítóson és energiaitalokon él, pedig az orvosok figyelmeztették, hogy a tápanyaghiány megölheti.

A 155 centis brit nő nagyjából 20 centivel magasabb a lányánál, de gyakran ugyanolyan ruhákat hordanak, mert az anyja mindenből kettőt vesz, egyet a lányának, egyet magának. Mint mondta, a kis ruhák büszkévé teszik. "Tudom, hogy ez így valahol rossz, mégis jól érzem magam ettől. Nem hiszem, hogy vékony lennék, mindig nagyobbnak látom magam" - nyilatkozta Jones a Closer magazinnak.

Az evési rendellenességek 11 éves korában kezdődtek, miután elváltak a szülei. Bánatában először 95 kilósra hízott, ami miatt piszkálták a suliban, és elvesztette az önbizalmát. Aztán 13 éves korában állítása szerint abbahagyta az evést. Miután lefogyott, a barátai sokat dicsérték, a szülei viszont nem vették észre az intő jeleket. Két év alatt 50 kilóra fogyott, emiatt azonban elmúltak a vérzései. "Néha olyan gyenge voltam, hogy ki se tudtam kelni az ágyból" – emlékezett vissza.

A hasam is lapos volt

19 éves korában találkozott lánya, Maisy apjával a Manchesteri Egyetemen. Azt hitte, hogy az anorexia meddővé tette, úgyhogy nem is sejtette, hogy terhes, amíg meg nem érzett egy rúgást. Akkor derült ki, hogy 26 hetes terhes. "Nem tudtam róla. Még mindig vékony voltam, nem híztam, és a hasam is lapos volt."

Az orvosok arra biztatták, hogy egyen csirkehúst a fehérje miatt, és szedjen vitaminokat. A gyomra viszont nem volt ehhez hozzászokva, ezért gyakran rosszul lett tőlük. A terhességet végül kenyér- és cékladiétával élte túl, és alig hízott. A lánya mindenesetre egészségesen született meg, bár az anyja később képtelen volt tejjel táplálni.

Tudja, hogy ez rossz dolog

Miután a párja elhagyta, Jones megint visszafogyott 30 kilóra. A lánya most nehezebb, mint ő. "Csodálatos látni, hogy mennyire szereti a tortát. Meséltem neki az étkezési rendellenségemről, és tudja, hogy ez rossz dolog. Ha csokit kér, természetesen adok neki. Nem akarom őt semmilyen ételtől eltiltani."

Idén kiderült, hogy nagyon alacsony a káliumszint a vérében – emiatt az izmok teljesen elgyengülnek –, ezért mostanában rendszeresen kell vér- és szívvizsgálatra járnia. Az orvosok figyelmeztették, hogy könnyen végzetes szívrohamot kaphat, ha nem hízik egy kicsit. "Rettegek, hogy nem látom, ahogy Maisy felnő. Szeretnék enni, semmit nem szeretnék jobban, mint hogy együtt menjünk ebédelni, de egyszerűen nem megy."