Maria Topp, az asszony, aki leharapta élettársa heréjét, nem megy börtönbe - döntött a Newcastle-i bíróság. Százötven órányi közmunkát viszont kiszabtak rá. A hivatalos indoklás szerint turbulens kapcsolatban élt, ezek szerint így hívják, ha két családos ember mocsokrészegen üti egymást, ahol éri.

Nem kell börtönbe vonulnia Maria Toppnak, a négygyerekes angol nőnek, aki azzal vált híressé, hogy februárban, egy szeszgőzös szóváltás során leharapta élettársa heréjét – írja a Daily Mail. A hiúzolt férfit azonnal kórházba szállították, és tizenkilenc öltéssel stoppolták össze. Az eset pontos körülményeire részegségük okán egyik résztvevő fél sem emlékszik, az asszony azonban bűnösnek vallotta magát.

Az amúgy wreckentoni (körülbelül Roncsfalva), 44 éves Topp tizenkét havi felfüggesztett börtönbüntetést kapott testi sértésért, emellett 150 órányi közmunkára kötelezték. A távoltartási végzésen még gondolkodik a bíróság – ha meghozzák, az asszony még fel sem hívhatja a férfit, akivel öt évig élt együtt.

A hivatalos tájékoztatás szerint a pár kapcsolata mindkét részről igen turbulens volt, jelentsen ez bármit is. A rendőrséget mindenesetre a férfi hívta ki, miután szakadt herével tért magához a lakásában, ő tehát valószínűleg jobban viselte.

Mivel az esetre sem Topp, sem pasija nem emlékeznek, sajnos nem tudni, mi volt a konfliktus kiindulópontja. Az asszony védőügyvédje szerint ügyfele bántalmazotti múltja miatt hátrányos helyzetű, amit alátámasztandó pszichológusi szakvéleményt is benyújtottak a bíróságnak – ennek tartalmát azonban nem hozták nyilvánosságra. Az ügyben ítélkező bíró szavai azonban korrektek: "ez a kapcsolat véget ért. Alighanem ezt mindketten elfogadják."