Az egyik feltörekvő modellügynökség szépségversenyt tartott a budapesti Moulin Rouge-ban, ami egy-két szülőn, a szervezőkön és a műsorvezető sleppjén kívül senkit nem érdekelt.

Nehéz megfejteni, hogy mi értelme volt a Glam Square Modells szombat esti szépségversenyének, ugyanis alig érkeztek rá emberek. Egy-két családtagon, és az idegesítő műsorvezető nevetséges sleppjén kívül nem jelent meg senki. A zsűritagok egytől egyig az ügynökség olasz tulajdonosai, és a szépségverseny támogatói voltak, köztük az Armani elnöke is, de az egész hangulatából adódóan, simán lehet, hogy elhívták az olasz intézet takarítóját és portását is. Ezenkívül most valahogy nem volt kétséges az sem, hogy ki fogja megnyerni a versenyt.

Ne engem hozzatok kellemetlen helyzetbe

Az első pillanatban kiderült, hogy belenyúltunk valami szörnyen kínos eseménybe. A Moulin Rouge-ról az az érzésünk támadt, mintha a harmincas-negyvenes titkárnők, asszisztensek, és fodrászok kedvenc helye lenne, pedig egyébként dj-k is fellépnek ott. A műsorvezetőnek felkért Kőváry Barna pedig, aki mindenféle autós műsorban szokott feltűnni, csodálatosan félreértette a szerepét, és azt hitte, hogy minden pillanatban viccesnek kell lennie, és hogy az ő szédületesnek gondolt egyéniségének kell elvinnie a műsort. Az egyetlen ember, aki nem a környezetében állt, mégis nevetett a gyenge erőlködésén, a szőkített hajú dj volt, akit következetesen tesónak szólított.

Az egész verseny egyébként gyorsan és fájdalommentesen lemehetett volna, a huszonöt lány ugyanis kicsit sután, de gyorsan váltotta egymást a színpadon. Kőváry Barna viszont képtelen volt ennyi idő alatt elmondani minden adatot, amit felírtak neki, úgyhogy egyre idegesebben kiabált a mikrofonba, hogy álljanak már le, és ne siessenek annyira, mert nem kap levegőt. "Ne engem hozzatok kellemetlen helyzetbe" - fakadt ki egy különösen emelkedett pillanatában. A csajokról egyébként tényleg csak annyit közöltek, hogy mik a méreteik, és hogy milyen nyelven beszélnek, ha egyáltalán, de hát, ezt is minek.

Még így is egy órával a műsor meghirdetett vége előtt lement az összes kör, természetesen a fürdőruhással a legvégén. Erre a szervezők kijátszották a szépségversenyen kijátszható leggecibb dolgot, elküldték a zsűrit meghozni az ítéletet. Ők aztán csak kábé egy órával később bukkantak fel, így időben sajnos minden a helyére került. A Moulin Rouge-ba pedig közben engedték be a hol részegebb, hol józanabb embereket, akik lassacskán elfoglalták a táncteret. Aztán amikor éjfél után nem sokkal folytatódott a műsor, már csak alig néhányan tudták, hogy mi is ez az egész.

Tolta még babakocsiban

A győztes Turi Kitti lett, Turi Tamás rallyversenyző lánya, akinek minden megjelenésénél az egyre ingerültebb Kőváry megjegyezte, hogy tolta még babakocsiban, meg hogy telik az átkozott idő. Ahogy Turi Kitti a Velvetnek elmondta, két éve modellkedik, de nem rendszeresen, csak amikor megkeresik. A versenyre se ő jelentkezett, hanem a szervezők hívták, hogy nem venne-e részt rajta. Egyelőre nem veszi még komolyan a modellkedést. Ez volt a második szépségversenye, és nem számított a győzelemre, mert a többi lányt is nagyon szépnek tartotta. Turi egyébként egy ázsiai fotózást nyert, de ennél többet, például hogy hol fogják fotózni, nem tud.