Két állat elpusztult egy technofesztivál után. A delfinárium dolgozói azt állítják, hogy a fesztivál résztvevői drogokat adtak az állatoknak.

Két delfin elpusztult egy svájci óceánáriumban tartott technofesztivál után - írja a Daily Mail. A rendőrség először arra gyanakodott, hogy a hangos zenét nem bírta a két állat, a helyi állatorvosok viszont toxikológiai vizsgálatot kértek, mert a tünetek alapján meg vannak arról győződve, hogy mérgezésben múlt ki a Shadow és a Chelmers névre hallgató két delfin, amelyek közül előbbi rögtön a parti után, utóbbi pedig két nappal később pusztult el.

Az óceánárium vezetője, Nadja Gasser szerint az állatok haláltusája hosszú és megrázó volt. "Arra figyeltünk fel, hogy Chelmers magatehetetlenül sodródik a vízben. Amikor kiemeltük, láttuk, hogy kilóg a nyelve, habzik a szája és egész testében remeg. Hiába kapott azonnal adrenalint, egy óra múlva elpusztult. Nem hinném, hogy természetes halállal szenvedett ki: ilyen tüneteket csak mérgezés okozhat" - mondta.

A svájci rendőrség egyelőre vizsgálja a delfinek halálát, a dühös helyi állatvédők viszont a Connyland óceánáriumot hibáztatják: szerintük ők nyomatékosan tiltakoztak a technofesztivál ellen, és felhívták a vezetőség figyelmét arra, hogy a hangos zene árthat az állatoknak. Az intézmény vezetői állítják: ők nem vétkesek semmiben.