Maszáj harcosok egy csoportja tört be egy kenyai lányiskolába, hogy hagyományaikhoz híven feleséget raboljanak maguknak.

Maszáj harcosok egy csoportja megtámadott egy lányiskolát Narokban (Kenya), hogy így szerezzenek feleséget maguknak. A legendás hírű törzs fiatal férfijai az étkezőben ütöttek rajta az éppen ebédjüket fogyasztó lányokon, akik közül jó néhányan az épület körüli bozótban kerestek menedéket. A harcosokokat végül két órányi tárgyalás után a tanárok és az igazgató rábeszélte a távozásra, de azok még közölték: ha máshol nem sikerül feleséget szerezniük, visszajönnek.

A Narok melletti rezervátumban élő maszájok Kenya egyik legismertebb törzse, akik zömmel pásztorkodásból élnek, a feleségrablás - természetesen a leendő ara családjával történő megegyezés után - pedig tradíciónak számít náluk. Az utóbbi években azonban a maszáj lányok ahelyett, hogy korán férjhez mennének, inkább továbbtanulnak, vagy beállnak dolgozni. Ez pedig feszültséget okoz a fiatal maszáj férfiak közt, hiszen hasonló eset korábban is előfordult már.