A Ring Of Fire című örökbecsűt bömböltette a lezuhant helikopter legénysége, három halott lett az eredmény.

Johnny Cash Ring Of Fire című slágerét bömböltette egy 2009 őszén lezuhant brit helikopter legénysége. A balesetben három katona vesztette életét – írja a Telegraph.

A most zajló hadbírósági tárgyaláson a túlélők tanúvallomásának és a gép fekete dobozának vizsgálata során kiderült, hogy a brit légierő (RAF) hadgyakorlatról hazafelé tartó helikopterének legénysége nem vette komolyan a biztonsági előírásokat: a pilóták zenehallgatással és hülyéskedéssel szórakoztatták magukat.

A helikopter személyzete nemcsak a Ring Of Fire bömböltetésével vétett a szabályok ellen: a fekete doboz tanúsága szerint a legénység egyik tagja mindössze pillanatokkal a zuhanás előtt előadta Tom Cruise híres Top Gun-beli magánszámát (Jester meghalt, yee-haw!), a gép pedig röviddel ezután, egy hibás manővert követően a földbe csapódott Catterick Garrison közelében (Észak-Yorkshire).

A balesetben a pilótával együtt hárman meghaltak, a másodpilóta, Robert Hamilton hadnagy pedig gerinctörés miatt tolókocsiba kényszerült, ráadásul őt gondatlansággal vádolja a hadbíróság.