Nemrég mutatták be a Twilight-széria legújabb részét, a befejezés elejét, és a valószínűleg a nézhetetlenség határát súroló alkotás a legfurcsább reakciókat hozza ki az emberekből. Jellemző, hogy a nézők rosszul lesznek a film alatt, de autós ámokfutáshoz meg durva harapdáláshoz is volt már köze Robert Pattinsonék művének.

Az Alkonyat-filmeket reméljük nem kell bemutatni: ezek azok a sekélyes romantikus filmek egy vámpír, egy vérfarkas és egy bamba lány közötti szerelmi háromszögről, amelyekben három rész alatt annyi akció volt, mint amennyi a Tom és Jerryben húsz másodperc alatt, komoly érzelmeket kiváltó jelenet meg annyi, mint Stahl Judit akármelyik főzőműsorában sószórás közben.

A szereplők viszont mind nagyon szépek, az operatőrök jól dolgoznak, ráadásul itt cuki, csillogó vámpírok vannak, meg indián vérfarkasok, akik szintén nagyon cukik, és minden nagyon idilli, a történetet csak a szerencsétlen főszereplő lány, Bella hátráltatja, egyébként minden békés lenne. A lényeg viszont, hogy a tinédzserek és fiatal felnőttek körében borzasztó népszerű, viszont a legújabb rész még belőlük is egészen furcsa dolgokat vált ki.

Roham a szülős jelenet alatt

A negyedik részre a szerelmi szál annyira eldurvul, hogy Bella szül is egy félvámpír gyereket. Ha hiszünk a műfajok közötti átjárásban, akkor a gyerek valószínűleg a Penge névre hallgató vámpírvadász lehet, aki szintén félvámpír, a zsargonban csak Fénybenjáró a neve. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az Alkonyat szülős jelenete annyira erősre sikerült, hogy egy csomó amerikai néző rohamot kapott a moziban. Úgynevezett fotoszenzitív epilepsziát kaptak a sok villódzó fénytől. A mozi sötét terme felerősíti a stroboszkóp-hatást, ami az arra érzékenyeket tényleg ki tudja ütni. Egy férfi arról számolt be, hogy kiesett a székből és remegni kezdett.

Vámpírharapások a boltban

Nem biztos, hogy szigorúan véve a Twilight okozta, de a bemutatóhoz meglehetősen közel történt az az eset, amikor egy denveri nő egy boltban két vásárlón is vámpírtámadást hajtott végre, vagyis jó alaposan megharapta a nyakukat. A rendőrség keresi a wannabe vérszívót, még kétezer dollár nyomravezetői díjat is kitűztek. A Twilight és a harapdálás nem újkeletű téma. Egy korábbi rész bemutatójakor egy 17 éves lány azt állította, megharapták a moziban. Később kiderült, hogy nem megharapták, hanem csókot kapott, úgyhogy áldozatból elkövető lett, a hatóság félrevezetésével vádolták.

Nem láthatta a Twilightot, elment részegen vezetni

Szinten a napokban történt, hogy a 18 éves illinoisi Olivia Ornelast lekapcsolták a rendőrök, mert nem elég, hogy úgy ivott alkoholt, hogy kiskorú, de még a piálás után kocsiba is vágta magát. A rendőrségi jelentés szerint extrém módon részeg volt, ami nem tudni, hogy milyen véralkohol-szintet jelent, de biztosan jó sokat. Az ittas vezetésnek oka az volt, hogy Ornelasnak megígérte a barátja, hogy elmegy vele megnézni a Twilight legújabb részét, de a fiú végül meggondolta magát. A lány ezen felbosszantotta magát, úgy döntött, hogy jó, akkor elmegy egyedül. Idegességét egy csomó alkohollal próbálta levezetni, majd kocsiba vágta magát, hogy elmenjen a moziba. Nem ért oda.

Robert Pattinsont megtámadja a rajongója

A film férfi főszereplője, a csillogó vámpír, Robert Pattinson november elején Jimmy Kimmel műsorában haknizott, hogy népszerűsítse a filmet. Olyan érdekes információkkal szolgált, mint hogy fél évig fogyókúrázott meg gyúrt azért, hogy jól nézzen ki a szexjelenetben, aminek az eredményétől sokkot kapnak a nézők. Az adás után, amikor Pattinson a rajongókkal pacsizott, az egyikük megpróbálta rávetni magát, de a biztonsági őrök éberek voltak, a színésznek nem esett bántódása.

Vigyorog a rendőrségen a részeg sofőr

A hét csaja egyértelműen Michelle Watson, egy 24 éves arizonai nő, aki megmutatta, hogy a XXI. században is lehet még jókat partizni. A tökrészeg Watson néhány napja bevágta magát Honda Civicjébe, majd a vezetés persze nem ment úgy, ahogy az elvárható lett volna, fel is hajtott a járdára. A járdán autózó nőt lekapcsolták a rendőrök, akiknek kifakadt, hogy neki aztán “kurvára nem kell gyalogolnia”. A rendőrök ezután arra kérték, hogy mindenesetre hagyja el a kocsiját, és szálljon át az övékbe. Watson némi kitérővel eleget is tett a kérésnek, de előtte megtámadta a két rendőrt, egyiküket tökön rúgta, és csak azután tudták betuszkolni az autóba, hogy a földre teperték, persze végig üvöltve szidta a vele szemben intézkedőket. Amikor nyilvántartásba vették, még abszolút jó bulinak gondolta a dolgot, vigyorgott a kamerába. Miután kiengedték a rendőrségről, úgy érezte, most van a megfelelő állapotban ahhoz, hogy moziba menjen, úgyhogy meg is nézte a Twilight új részét.