Tinédzserek támadtak a Mikulásra

2011.11.30. 13:17
Egy csapatnyi tinédzser huligán támadott meg egy Mikulásnak öltözött férfit: a szakállát letépték, a szemüvegét pedig elvették és eltörték.

Egy csapatnyi kerékpáros huligán támadta meg az angol kisvárosba ellátogató Télapót. A fiatalokból álló csapat a longtoni előkarácsonyi fesztivál alatt csapott le a mikulásjelmezes férfira: épp akkor, amikor az rövid sétára indult a városkában. A huligánok letépték a férfi szakállát, elvették és eltörték a szemüvegét, majd körülötte bringázva gúnyolódtak rajta. A Télapó, akinek a polgári neve nem derült ki, nem látott a szemüvege nélkül, ezért feleségével együtt kénytelen volt elhagyni a kisvárost.

01-the-last-days-of-santa-claus

Richard Cresswell, Longton egyik köztiszteletben álló kereskedője elmondta: az előkarácsonyi ünnepségből még egy óra hátravolt, de a Télapót annyira megrázta az incidens, hogy azonnal távozott, noha a helyszínen még több kisgyermek is arra várt, hogy találkozhasson a Mikulással. A helyszínen tartózkodó egyik szülő, Susanne Ruddy még hozzáfűzte: igazán szomorú, hogy a gyerekeknek már ilyen fiatalon szembesülniük kell a világ kegyetlenségével, és különben is, meg vannak számlálva a napjai ennek az országnak, ha már a Mikulásra is huligánok támadnak.