Az amerikai általános iskolás rosszkor eresztette el a galambot, a szülei értesítése nélkül szállították fiatalkorúak börtönébe.

Egy Albuquerque-i diák meglehetősen hangosat fingott tornaórán. Ilyenek történnek minden tisztességes osztályban persze, de a Cleveland Middle School 13 éves tanulóját az átlagosnál valamivel durvábban büntették meg, és bilincsben vezették ki a teremből még idén májusban, de csak most lett komolyabb ügy a dologból. A szülők beperelték az iskola igazgatóját, a fingást büntető tanárt, valamint az intézkedő rendőrt is - írja a Daily Mail. A rendőrség még nem adott magyarázatot arra, miért is kell egy ártatlan puki miatt megalázni egy általános iskola hetedik osztályát taposó srácot, akit ráadásul a szülei értesítése nélkül vittek fiatalkorúak börtönébe.

Ha ez még nem lenne elég, a gyereket az év hátralevő részére minden magyarázat nélkül felfüggesztették.

"Semmi haszna nincs annak, ha bűncselekménynek állítják be egy 13 éves gyerek szellentését. A szellentés nem súlyos rendbontás, fenyegetés, semmi veszélyt nem jelent" - áll a vádiratban.

Az ismeretlen nevű gyerek soha nem volt még büntetve. A fiatalkorúak börtönében csináltattak vele egy tesztet, hogy mennyire veszélyes. Mínusz 2 pontot ért el azon a tízes skálán, ahol tíz a legveszélyesebb.

Az említett általános iskolában amúgy durva fegyelem lehet, ugyanitt történt ebben a tanévben az eset, amikor egy diák azért lett gyanús, mert 200 dollárt vitt magával iskolába. A tanári kar nehezen akarta lenyelni azt a magyarázatot, amely szerint csak a bevásárlást intézte volna ő suli után. A tanárok azt mondták, azért van nála a kb. 50 ezer forint, mert füvet árult. Amikor a fiú azt mondta, fel akarja hívni az anyját, akkor pedig levetkőztették, hogy megbizonyosodjanak róla, nincs nála drog. Végül nem kapott büntetést.

Az albuquerque-i iskolák szervezete egyelőre nem reagált a fingós történetre, azt mondta, még nem kapták meg a perről szóló papírokat, így nincs miről beszélni.

A Cleveland Middle School a honlapja alapján elég szigorúnak tűnik. Az oldalon a legrészletesebb rész annak a felsorolása, hogy a diákok miben járhatnak iskolába. Az Egyesült Államokban egyébként is szigorúan megszabják, hogy a diákok milyen ruhákat vehetnek fel, de a Cleveland Middle School talán még ebben a mezőnyben is erős versenyző.

Olyan apróságokra is figyelnek, hogy a diákok csak egyszínű, sötét zokniban járjanak, ne különcködjenek egyesek csíkos zoknikkal mondjuk. A bő gatyák, nagy pólók, kilógó boxerek és túl hosszú övek viszonylag megszokott tiltásán felül arra is ügyeltek, hogy például batikolt cuccokat se hordjon a sok hippi. A feliratos pólókat is tiltják. Kivételt képez ez alól az iskola logójával ellátott póló, azt minden nap fel szabad venni. Columbo nem érezné jól magát az iskolában, mert például ballonkabátot sem szabad hordani. Ha pedig valaki véletlenül nem tesz eleget a szabályzatnak, akkor megkérik, hogy telefonáljon haza, hogy hozzanak be neki tanuláshoz megfelelő váltóruhát. Addig amíg a ruha megérkezik, addig a bűnös az iskolafelügyelő szobájában várakozik.