A vasárnap déli Szentendrei úti balesetben a fitneszguru autóját száznegyvennel előzte meg a vétkes sofőr, aki elvesztette uralmát kocsija felett, és több autót összetörve egy villanyoszlopba csapódott. A hírek szerint ittas vezető a helyszínen életét vesztette. Szemtanúk szerint Schobert volt az egyetlen, aki azonnal megállt, és kiszállt segíteni.

Halálos közúti baleset tanúja volt Schobert Norbi – írja a Blikk. A harminchat éves fitneszguru vasárnap dél körül ebédelni autózott a családjával, amikor egy nagy sebességgel hajtó gépkocsi a buszsávban próbálta megelőzni Schobertet. A manőver viszont nem sikerült: az előző sofőr először az előtte haladó autónak ütközött neki, majd a járdára felhajtva és két másik autót összetörve egy villanyoszlopnak csapódva állt meg.

Végignézte, ahogy meghal

Ami ezután következett, azt a Blikknek adott nyilatkozatában "élete legsokkolóbb pillanatainak" nevezte Schobert, aki azonnal lehúzódott, és megpróbált segíteni a balesetet szenvedett sofőrnek, aki akkor még lélegzett, ám a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. Arról, hogy a vétkes vezető ivott-e alkoholt az ütközés előtt, egyelőre nincs hivatalos információ, ugyanakkor a Híradó galériáján jól látszanak a kocsijában elszórt unicumos üvegek. A rendőrség a szakértői vizsgálatok eredményére vár, ezért egyelőre a BRFK nem nyilatkozott a Velvetnek a baleset körülményeiről.

Schobert a Blikknek még hozzáfűzte: örülne, ha a szerencsétlenül járt férfi családja megkeresné, mert úgy érzi, szívesen támogatná őket anyagilag. A fitneszguru a Velvetnek viszont már nem nyilatkozott: mint mondta, túl sokat szerepelt a baleset miatt a médiában, és nem akar egy ilyen tragikus eseményt felhasználni saját maga népszerűsítésére.

Egyedül ő segített

A balesetnek szemtanúi voltak a közelben található Magic Burger hamburgerező munkatársai is, akik a honlapjukon részletesen beszámoltak a tragédiáról. A Magic Burger egyik munkatársa a Velvetnek elmondta: a balesetet nem látták, mert épp felújítási munkákat végeztek a falatozón, a nagy csattanásra néztek ki az ablakon.

"Érdekes, hogy Norbi volt az egyetlen, aki megállt segíteni, pedig többen is jártak arra" – mondta a Velvetnek a Magic Burger dolgozója, majd hozzáfűzte, hogy mindannyian kicsit sokkos állapotban voltak a hosszú, körülbelül két-három órás helyszínelés során, hiszen gyakorlatilag a szemük láttára halt meg a vétkes sofőr.