A csak Timként emlegetett amerikai ejtőernyős négy és fél éve csodával határos módon élt túl egy zuhanást. Ennyi időnek kellett eltelnie, hogy megnézze a felvételt, amely megörökíti, hogyan bénult le minden végtagjára.

Négy és fél év kellett ahhoz, hogy a csak Timként emlegetett ejtőernyős megnézze és nyilvánosságra hozza a videót, amely megörökíti, amint több mint hétszáz métert zuhan – írja a Daily Mail. Az amerikai Wisconsinban történt balesetben a férfi mind a négy végtagjára lebénult.

Az ugrás során Tim, és Razz nevű cimborája túlságosan közel kerültek egymáshoz, kettejük ejtőernyője pedig egymásba gabalyodott. Míg Razz a késével elvágta a saját zsinórjait, és a mentőernyővel biztonságosan földet ért, addig Tim képtelen volt megszabadulni az összeesett, irányíthatatlanná vált ejtőernyőjétől, és nagy sebességgel egy fa tetejébe csapódott. A baleset következtében pedig eltört a nyaka, a gerince és a medencecsontja, ezekből következően és kvadriplégiás lett, azaz mind a négy végtagjára megbénult.

Tim beszámolója szerint a becsapódása után még emlékszik, hogy az időközben földet ért Razz odafut hozzá, és megkérdezi, jól van-e, aztán egyre nehezebbé vált számára a lélegzés, és elvesztette eszméletét. Néhány nappal később ébredt egy wisconsini kórházban, hogy "megkezdje hátralévő napjait, mint kvadriplégiás". Elmondása szerint ő és Razz nem nagyon beszéltek egymással az eset óta. Tim szerint azért is különösen buta hibáról van szó, mert mindketten tapasztalt ejtőernyősök voltak, többszáz ugrással a hátuk mögött.