Veena Malik egy pakisztáni születésű, Indiába költözött színésznő, és az FHM szerint a legújabb lapszám meztelen címlaplánya. Malik viszont azt állítja, nem ő van a címlapon, de még így is nagy felháborodást keltett, hogy a muzulmán erkölcsökkel összeegyeztethetetlen módon mutogatta magát. Ráadásul a színésznő karjára a pakisztáni hírszerzésre utaló tetoválást retusáltak, amiről Malik szerint szó sem volt.

Hatalmas felháborodást és botrányt okozott Veena Malik pakisztáni származású, de Indiába költözött színésznő és az indiai FHM közös munkája - írja a Huffington Post. Az FHM címlapján Malik meztelenül látható, karjára pedig a pakisztáni hírszerzésre, az ISI-re utaló tetoválást retusáltak.

Pakisztán és India egymásra mutogat a kérdésben, ahogy Malik és az FHM is. Az egész azzal kezdődött, hogy miután az FHM India felrakta honlapjára a decemberi szám címlapját, Malik felháborodott, és gyorsan kijelentette, hogy nemhogy nem ő van a címlapon, de semmiféle fotózáson sem volt. Valaki másnak a testére montírozták rá a fejét.

A színésznő később elismerte, hogy készített egy “merész, de nem meztelen” sorozatot a lapnak. Malik úgy véli, hogy az FHM teljesen kijátszotta, nem az történt, amiben megállapodtak, ezért be is perelte a lapot - írja a Times of India. Malik keresetében felszólította a lapot, hogy vonják vissza a címlapot, szedjék le a képeit az FHM honlapjáról, valamint fizessenek neki százmillió rúpia, kb. 460 millió forint kártérítést. “Majd a rendőrök eldöntik, hogy ki hazudik” - reagált a színésznő keresetére Mahesh Bhatt indiai filmrendező. Tőle származott az ötlet, hogy Malik perelje be a lapot.

Az FHM-Malik közti ellentéten túl a kép nem tett jót az indiai-pakisztáni ellentétnek sem. Pakisztáni oldalról több enyhébb, erősebb kritika érte Malik tettét, hogy a muzulmán erkölcsökkel szembemenve meztelenül pózolgatott. Néhány nyilatkozó szerint ezzel az egész országot lejáratta.

Az indiaiak meg azon akadtak ki, hogy Malik karján ott volt az ISI felirat, utalva pakisztáni híreszerzésre. A témával foglalkozó cikkekben megjelenik, hogy az indiai közhangulat erősen pakisztánellenes, és sokan úgy gondolják, hogy a pakisztáni hírszerzés Indiában elkövetett terrorcselekményeket támogat. “Bármi történik Indiában, az emberek úgy gondolják, hogy az ISI volt az” - fogalmazta meg a dolgot Malik is. Ezt a vélt vagy valós félelmet parodizálta ki Malik, amikor egyenlőségjelet tett maga és az ISI közé.

“Mindenről van felvételünk, Veenának nagyon tetszett az egész ISI-s ötlet” - mondta a pakisztáni tévé műsorában az indiai FHM szerkesztője, Kabeer Sharma.

A színésznő szerint egyébként a lappal kötött eredeti megállapodás szerint arról lett volna szó, hogy szinte az egész testét az ISI felirat borítaná.

A Times Of India oldalán kibontakozott vitában az is felmerült, hogy az egész felhajtás mögött az állhat, hogy Veena Malik a lehető legtöbb időt szeretné címlapokon tölteni, nem áll tőle távol az ilyen jellegű címlaphajhászás. De arról is sokan írtak, hogy említett rendező, Mahesh Bhatt keze is benne lehet a dologban, aki talán így akar hírveréshez, pénzhez vagy bármilyen más előnyhöz jutni.

Malik testesíti meg a közéletben a liberális muzulmán nőt, ami miatt már korábban is akadtak gondjai. Szerepelt a Big Boss című realityben, amiből nem sokkal a döntő előtt esett ki. Viszont a műsor vége után összebalhézott egy muftival, aki azt mondta, erkölcstelen volt a műsorban. Malik kérdőre vont a muftit, hogy nézte-e a műsort, kiderült, hogy nem.