Állítólag 40 percig volt halott az a kétéves román kisfiú, akit az orvosok mesterséges hipotermiával (lehűtéssel) hoztak vissza az életbe Arizoniában. Az eljárás négy napig tartott, az ötödik napon a gyerek magához tért.

Állítólag 40 percig volt halott az a kétéves román kisfiú Arizonában, akit az orvosok mesterséges hipotermiával (lehűtéssel) hoztak vissza – írta a manna.ro. Caleb Teodorescu a ház udvarán lévő medencébe fulladt bele, édesanyja, Mihaela már a vízben talált rá. "Sírtam, és kiabáltam, hogy az Isten nem veheti el tőlem", számolt be az anya azokról a pillanatokról. A szomszédok segítségével a kómában lévő kisfiút kórházba vitték, ahol lélegeztető gépekre kapcsolták. "Szó szerint meghalt", mondta a Corey Philpot, a glendale-i Banner Thunderbird Medical Center kórház orvosa.

Az orvosok úgy döntöttek, mesterséges hipotermiával megpróbálják visszahozni a gyereket. A kisfiú testét nulla Celsius fokra lehűtötték, és hibernáláshoz hasonló állapotban tartották, hogy megelőzzék az agykárosodást. 24 óra eltelte után fokozatosan elkezdték felmelegíteni a testét. Az eljárás négy napig tartott, az orvosok pedig örömmel állapították meg, hogy Caleb szíve helyrejött. Az ötödik napon a fiú már mozogni kezdett, majd kinyitotta a szemét is, egyszóval magához tért. Az apa, Ovy Teodorescu elmondta, az orvosok szerint is kész csoda, hogy a kisfia visszatért halottaiból.