Paula Case két éve hunyt el, azóta nem állították ki a halotti bizonyítványát. Pedig kéne, mert anélkül nem lehet megszüntetni a mailboxát, amelyről viagrát és farokhosszabbítást ajánl egy hacker.

Két éve elhunyt asszony emailcíméről spammelik a családját – írja a wtsp.com. A Stafford megyei Woodsékat elmondásuk szerint borzasztóan megviseli, hogy két hónapja rendszeresen kapnak farokhosszabbítást, otthoni munkát és olcsó Viagrát ajánló üzeneteket Paula Case címéről.

Case lánya, Cassie Woods telefonja csaknem napra pontosan két évvel anyja halála után pittyent egyet, jelezve, hogy email érkezett. Amikor meglátta, hogy Case címéről, azonnal elsírta magát.

Nemcsak neki küldtek üzenetet anyja nevében: mindenki kapott, aki benne volt a konkaktlistában. "Édesanyám volt a legjobb barátom. Ez nem fair, hogy a nővéreimnek és nekem attól kell szenvednünk, hogy az anyukánktól kell emailt kapnunk, aki már nem is él."

A nő férje levelet írt az anya mailboxát feltörő hackernek [sajnos a cikk nem részletezi, de valószínűleg az anya címére], amelyben arra kéri, hagyja abba a spammelést, különben a rendőrséghez fordulnak. Nem járt sikerrel, ezért a család megpróbálta megszüntetni a mailboxot.

"Minden személyazonosításhoz szükséges irat megvolt hozzá, amely valaha anyámé volt. Az ember azt hinné, ez elég, megszüntetik a fiókot, és vége." Ám a hacker megváltoztatta a jelszót, illetve a másodlagos emailcímet. Felhívták a Yahoo-t, ahol hosszas gombnyomogatás után egy ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy szükségük van az asszony halotti bizonyítványára – amelyet azonban még nem kaptak meg. Az emailek pedig még mindig jönnek. "Anyám keresztény hölgy volt, és elég lesújtó élmény férfiasság-hosszabbításról szóló emaileket kapni tőle."

A Yahoo egyik sajtósa szerint a családdal együttműködve keresik a megoldást – Woods szerint ez mindössze annyit jelent, hogy visszahívták őket, megadva egy faxszámot, amelyre elküldhetnék a halotti bizonyítványt. Amelyet nem tudni, miért nem kapnak meg két éve.