Az eljegyzési gyűrűjével vágta ki magát a lengyel nő abból a kartonkoporsóból, amit a barátja és annak egy haverja készített neki. A nő közel fél órát töltött a föld alatt, és állítása szerint még mindig nehezen lélegzik. Azért ásták el, mert Angliából haza akart menni Lengyelországba a közös gyerekükkel.

A 27 éves Michelina Lewandowskától azért akart május 28-án megszabadulni a 25 éves barátja, Marcin Kasprzak, mert a nő azt tervezte, hogy hároméves gyerekükkel hazatér Angliából Lengyelországba a szüleihez – írja a Sun.

Sokkolóval megbénították

Kasprzak megkérte az egyik barátját, a 18 éves Patryk Boryst, hogy segítsen neki. Először sokkolóval megbénították Lewandowskát huddersfieldi otthonukban, majd betömték a száját, megkötözték és benyomták az összetákolt koporsóba. Kasprzak és Borys ezután a közeli erdőbe vitték őt, kábé 10 centi mélyre beásták a földbe, és ráforgattak egy 40 kilós fát.

Lewandowska december hetedikén azt mondta a bíróságon, hogy hallotta, hogy földet lapátolnak a dobozra, de türelmesen várt, amíg a két férfi el nem ment. Arról félt, hogy a barátja fejbevágja az ásóval. Próbált minél takarékosabban bánni a levegővel.

Kipréselte magát a sírjából

Miután a férfiak elmentek, a nő letépte a szájáról a ragasztószalagot, aztán a gyémánt eljegyzési gyűrűjéve elvágta a lábán lévő szalagot is. Aztán sikerült kidugnia a fejét a dobozból a föld alól. Hiába kiabált viszont segítségért. Végül a vállaival sikerült szétfeszítenie a dobozt, és kipréselte magát a sírjából - olvasható a Daily Mail-en. Nagyjából egy órát tölthetett a dobozba zárva, abból felet a föld alatt. Ezután eltámolygott az úthoz, és leintett egy motorost.

Julian Goose, Kasprzak ügyvédje azt állította, hogy az ügyfele nem akarta megölni a barátnőjét, csak rá akart ijeszteni. "Biztos vagyok benne, hogy meg akart ölni engem" - reagált Lewandowska. Mint mondta, két héttel a támadás után se tudott még rendesen mozogni, vagy aludni, és még mindig gondjai vannak a légzéssel. A per még folytatódik.