A Twitter mentette meg egy halálraítélt életét

2011.12.13. 14:14 Módosítva: 2011.12.13. 19:40
Az egyik esküdt a tárgyalás alatt unalmában a Twitterrel szórakozott: többek közt a procedúra részleteiről is posztolt. A bíróság így új tárgyalást írt ki: a sorozatgyilkos egy időre megmenekült a méreginjekciótól.

A Twitter mentette meg egy gyilkos életét, legalábbis egyelőre - írja a Gawker. Az arkansas-i Erickson Dimes-Martineznek, aki egy tizenhét éves fiú meggyilkolásáért került bíróság elé, a Twitternek köszönhetően halasztották el az egyébként borítékolható halálos ítéletét, mivel az egyik esküdt a hosszadalmas procedúra alatt unalmában a Twitterével szórakozott, és többek közt a tárgyalás részleteiről, illetve magáról Dimes-Martinezről is posztolt.

kivegzohely
Fotó: Northfoto

A dolog úgy pattant ki, hogy Dimes-Martinez ügyvédje felfedezte az esküdt posztjait, és erről tájékoztatta a bírót. Ő figyelmeztetésben részesítette a szóban forgó esküdtet, aki először elnézést kért, később pedig tovább írta a tárgyalásról szóló posztokat: az ítélethozatal után, de még annak kihirdetése előtt kitwittelte: "bevégeztetett".

Dimes-Martinez ügyvédjének indítványára a bíróság semmisnek nyilvánította az esküdszék által hozott halálos ítéletet, és új tárgyalást írt ki, így tehát a huszonhat éves gyilkos egy időre biztosan megmenekült a siralomháztól. A bíróság azzal indokolta az ítélet semmisnek nyilvánítását, hogy egy esküdt esetében teljességgel etikátlan, ha a nyilvánosság felé kommunikál a tárgyalásról, esetleg állást foglal a nyilvános ítélethirdetés előtt.