Több mint négyéves börtönbüntetést kapott az a gyorshajtó, aki elkaszált egy Rambónak öltözött férfit. Az áldozat éppen egy beöltözős buliból tartott haza, terepruhában, arcfestéssel. A gázoló sofőrnek egyébként nem volt jogosítványa, mert egy korábbi kihágás miatt bevonták.

A Rambó-filmek egyik rajongóját elgázolták, amikor hazafelé tartott egy beöltözős születésnapi buliról, mert nem vették észre az úton – írja a Sun.

A 27 éves, bristoli Ian Hamilton álcázófestéssel az arcán és a karjain, rejtő színű nadrágban, fekete trikóban és fekete csizmában sétált hazafelé júliusban Wales egyik déli városában.

"Hamilton egy családi partiról ment haza, amire Rambónak öltözött. Mindig ilyen ruhát hordott a beöltözős bulikban" – mondta Lucy Crowther ügyész a gázoló tárgyalásán a Daily Mail beszámolója szerint.

Apró műanyagdarab

Hamiltont a 23 éves Jamie Gray kaszálta el hajnali 3 körül. A fiatal srác több mint százzal hajtott az 50-es zónában. Gray otthagyta az elgázolt férfit, akit végül egy motoros talált meg.

A BBC információi szerint Grayt úgy kapták el, hogy találtak az úton egy apró műanyagdarabot, ami abból a BMW-ből tört le, amit a srác kért kölcsön. 50 hasonló BMW tulajdonosát keresték meg, míg ráakadtak Hamiltonra.

Nem szimpla gyalogos

A munkanélküli Grayt négy év és nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélték, miután beismerte, hogy elgázolta Hamiltont, nem állt meg segítséget nyújtani, ráadásul biztosítás és jogosítvány nélkül vezetett.

"Nem egy szimpla gyalogos volt, aki könnyen látható. Gray bepánikolt, és elmenekült. Nagyon sajnálja, ami történt, nagy hatással volt rá az eset" - mondta az ügyvédje.

Eltiltás négy évre

Gray egyébként óvadék ellenében volt szabadlábon a júliusi baleset idején, mert korábban ittasan vezetett. Még négy évig lesz eltiltva a vezetéstől, miután kiszabadul a börtönből.