44 millió helyett 65 eurót és egy vacsorát kapott

2011.12.14. 19:53
A Svájcban élő férfi azt hihette, gazdag lett, a kaszinó szerint viszont csak a gép hibásodott meg. Az élete élménye megörökítésének hitt videót ellene használhatják fel a bíróságon.

Behar Merlaku szerencsésebb az átlagnál, mert legalább rövid ideig úgy érezhette, soha többé nem kell dolgoznia az életben, írja a Daily Mail. A 26 éves Merlaku az osztrák Bregenzben töltötte az idejét egy jó kis nyerőgépezéssel, amikor meghallotta minden gépező álmainak hangját, a legdurvább jackpotot jelző csengőt, és persze szeme elé került a nyereményt alátámasztó felirat is.

A férfi azt hitte, majdnem 44 millió euró üti a markát, ekkora örömben nyilván elfelejtette, hogy ehhez az emberöltőnként csak párszor elérhető nyereményhez öt gyümölcsnek stimmelnie kell, az ő esetében pedig csak négy jött össze. Kiszúrták ezt a kaszinó vezetői is, akik a gép meghibásodására hivatkozva nem fizették ki a nyereményt, de nagyvonalúan felajánlottak 65 eurót és egy ingyenebédet.

"A győzelem hangos és tiszta volt. Szólt a zene, és villogott a nyert összeg. Már el is kezdtem tervezgetni, mit fogok vásárolni" - mondta Merlaku, akinek bevallása szerint ez volt élete legjobb és legrosszabb pillanata is egyszerre. A balkáni háborúk során Albániából Svájcba menekült férfi gazdag akar lenni, ezért jogi lépéseket is tett, ügyvédei egyszerűen azzal érvelnek, hogy amit a gép mondott, tehát a pénz Merlakut illeti. Ironikus, hogy a férfi azt hitte, élete élményét örökíti meg telefonjával, ehhez képest a videót valószínűleg ellene fogják felhasználni a bíróságon, mert látszik rajta a gyümölcssör, ahol ugyebár eggyel kevesebb azonos van a kelleténél.

Elsőre nehéznek tűnik elfogadhatóvá tenni a gép szavának hitelességét, mivel Ausztriában eleve nem lehet kétmillió eurónál többet nyerni játékgépen, amihez hasonló limit egyébként általános szokás a világ nagyrészén. Az USA-ban persze nincs ilyen limit, ezért pár játékos már igazán sokat nyert a gyümölcsös gépeken, a jelenlegi rekordot egy Los Angeles-i férfi tartja, aki 2009-ben egy kosárlabdameccs szünetében három egydollárossal etette meg a gépet, amiből gyorsan 37 millió lett. Ez a rekord a kilenc évig álló 34 milliós jackpotot utasította maga mögé, ezt Las Vegasban mákolták össze.