Az első néhány napban influenzaszerű tünetektől szenvedett az angol férfi, aztán ágynak esett, bedagadt és belilult az egyik ujja, végül már összezavarodott a memóriája is. A hatodik napra teljesen legyengült, úgyhogy sietve kórházba szállították. A szíve egy pillanatra le is állt egy karmolástól, ami vérmérgezést okozott. Tizenegy hónap alatt nyerte vissza az erejét.

Nem telt el egy hét sem azután, hogy az okehamptoni Jon Taylort megkarmolta az anyósa macskája, és életmentő műtétet kellett elvégeznie rajta, különben 48 órán belül meghalt volna. Egy baktérium fertőzte meg Taylort, ami a macska karmáról behatolt a véráramba és vérmérgezést okozott - írja a Daily Mail.

"A konyhában voltam, amikor a macska leugrott a tűzhelyről a lábamra, és két hatcentis vágást hagyott a lábamon. Miután leragasztottam, többé nem is gondoltam rá" - nyilatkozta a 44 éves, családos férfi a lapnak. Két nappal később viszont úgy érezte, hogy influenzás lett, a harmadik napra pedig ágynak esett.

Bedagadt a gyűrűsujja

"Nem szoktam nagyon megbetegedni, meg voltam lepődve, hogy mennyire ledöntött ez a betegség." A következő estén Taylor arra kelt fel, hogy lüktető fájdalmat érez a bal gyűrűsujjában, ami másnap reggelre pedig bedagadt és belilult.

A kereskedőként dolgozó Taylor ezután sem aggódott különösebben, azt hitte, hogy beütötte az ujját valahogy munka közben. Az viszont, hogy a sérüléstől távol begyulladt valamije, elvileg tipikus tünete a vérmérgezésnek.

A hatodik napon

"Nem gondoltam, hogy ennek bármi köze van a karcolásokhoz, azok mintha gyógyulófélben lettek volna" - mondta Taylor. "Hat nappal a baleset után viszont nagyon rosszul lettem, és sárgaságot kaptam. Felszökött a lázam, és nagyon gyenge voltam."

A családja viszont aggódott a férfiért, mentőt hívtak hozzá, és sietve bevitték a kórházba. "Ekkor már a memóriám zavaros volt, el-elvesztettem az emlékezetem." Taylort azonnal az intenzív osztályra szállították, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy a szíve, a tüdeje, a mája, és a veséje mind közel vannak az összeomláshoz. Néhány pillanatra ráadásul le is állt a szíve, és újra kellett éleszteni.

Egyetlen macskakarmolás miatt a férfinak szívbillentyű műteten kellett átesnie. "Az orvos nem ködösített, elmondta, hogy ha nem műtenek meg, akkor 48 órán belül meghaltam volna. A feleségem nagyon megijedt, és még én is - az állapotomhoz képest - megrémültem."

Előtte és utána

A férfinél a harmincas évei közepén szívproblémákat állapítottak meg, az orvosok szerint ezért tudott ott pusztítani a baktérium. Taylor végül 11 hónappal később gyógyult fel annyira, hogy dolgozni mehetett.