Egy kukásautó Vancouver külvárosában felszedett egy 18 hónapos feketemedvét, ami az autóban csemegézett éppen, majd elindult az állattal a belváros felé. Csak a városban tűnt fel a kukásautó tetején kapaszkodó állat. Néhány rendőr próbálta kiszabadítani, végül az egyikük összeszedte a bátorságát, és felmászott az állathoz, hogy lehozza.

"A medvék nagyon opportunista állatok. Valószínűleg csak bemászott az autóba, és talált egy csomó finom, friss szemetet, és hatalmas lakomát csapott" - mondta Dave Cox rendőr a hétfői esetről. A 18 hónapos fekete medve Vancouver külvárosában mászott a kukásautóba, majd a belvárosban vették észre, ahogy az autó tetején kapaszkodik - írja a Daily Mail.

Több rendőr is összegyűlt a kukásautó körül, végül egyikük, Dave Cox szedte össze a bátorságát, hogy lehozza az autó tetejéről az állatot. A medvét ugyan meglőtték nyugtató lövedékkel, viszont egyrészt úgy helyezkedett az autó tetején, hogy nem dőlt le róla, másrészt túlságosan lefoglalta, hogy szemetet egyen.

"A medvének mindig a kaja a legfontosabb. Senki sem idegesítette túlságosan, ráadásul az orra előtt volt az étel" - mondta Cox arról, hogy miért nem érezte túl veszélyesnek, hogy a medvéhez másszon.

A rendőr végül sikeresen lenoszogatta a medvét a kukásautóról. Az állatot utána biztonságba helyezték.

Egy másfél éves feketemedve nem tekinthető még kifejlettnek. Ezek az állatok az ivarérettséget kb. hároméves korukban érik el, a kifejlett méretüket pedig ötévesen. Egy felnőtt feketemedve kb. 150 kiló és 2 méter hosszú. Egy másfél éves ennek nagyjából a fele.

A fekete medvék viszonylag barátságos medvéknek számítanak, ritkán támadnak emberre, persze vészhelyzetben simán. Mivel mindenevők, és nagyon szeretnek mindent megenni, sokszor konfliktusokat okoznak, amikor túl közel élnek hozzájuk az emberek. Előszeretettel eszik meg a szarvasmarhákat is, illetve bármilyen háziállatot szívesen elrabolnak. Jól másznak fára is, ráadásul a gyümölcsök sincsenek előlük biztonságban, azt is nagyon szeretik.