A Duggar családban 19 gyerek van, életüket egy amerikai realityben követhetik nyomon a nézők. Jövőre született volna meg a huszadik gyerek, de az anya néhány hónaposan elvetélt. A magzatra bizarr képeslappal emlékeznek.

Jövő áprilisban kellett volna megszülnie huszadik gyerekét Michelle Duggarnek, de néhány nappal ezelőtt elvetélt. A 19 gyerekéről elhíresült család nem akarta, hogy feledésbe merüljön a magzat, ezért egy bizarr képeslappal emlékeznek meg róla - írja a TMZ.

“Nincs a világon olyan kicsi láb, ami ne hagyna nyomot” - áll a képeslapon, amin egy felnőtt ember keze van, amint megfogja a háromhónapos magzat apró lábát. A gyerek a Jubilee Shalom nevet kapta volna, a hétvégén emlékeztek meg róla annak az arkansas-i városnak a templomában, ahova a család jár. A megemlékezésen osztogatták a képeslapot, amit először egy családtag töltött fel Twitterre. Olyan kép is készült, amin az anya a magzat kezét fogja. A képeket erre találja meg.

Jubilee Shalom Duggar from John Andersen on Vimeo.

A megemlékezésre több százan mentek el, ahol egy levelet is felolvastak, amit az anya írt a meg nem született gyerekének.

A család akkor tudta meg, hogy az anya elvetélt, amikor egy rutinvizsgálatra mentek az orvoshoz, hogy megtudják a gyerek nemét, de azt mondták nekik az orvosok, hogy nincs szívhang. “A vizsgálat után hazamentünk, és elmondtuk a gyerekeknek. Éppen a gyereknevekről beszélgettünk előző este, mindannyian nagyon izgatottak voltak, hogy fiú lesz-e vagy lány. Nagyon elszomorodtunk” - emlékezett vissza az anya a People-nek.

Michelle Duggarnek ez volt a második vetélése. Az első akkor volt, amikor a második gyerekével volt terhes. Akkoriban a nő fogamzásgátló tablettát szedett, de így is teherbe esett, majd elvetélt. Ezután döntötték el, hogy felhagynak minden fogamzásgátlással, és a természetre, az ő elmondásukban Istenre bízzák, hogy hány gyerekük születik.

A család életéről már nyolc éve fut egy reality az Egyesült Államokban. Jelenleg 19 and counting, magyarul kb. 19 és ketyeg a műsor címe, de mindig megváltozik, amikor születik egy gyerek. A család egy 650 négyzetméteres házban lakik Arkansas-ban, az építkezést 2000-ben kezdték, és a Discovery Channel segítségével tudták befejezni.

A gyerekeket sajátos rendszerben nevelik. Minden idősebb gyerek felügyel egy fiatalabbat, így szorosan tartva a családi köteléket, és némi terhet levéve a szülők válláról. A legidősebb gyerek 23 éves, a legfiatalabb 2 éves, és már egy unokájuk is van. Mindegyik gyerek neve “J” betűvel kezdődik. Az apa, Jim Duggar 46 éves, az anya, Michelle Duggar pedig 45.

A család nagyon szigorúan tartja a keresztény hagyományokat, ami nemcsak olyan külsőségekben nyilatkozik meg, mint hogy a férfiaknak mind rövid a hajuk, a nőknek meg mind hosszú, és nem viselhetnek kihívó ruhát, hanem olyanokban is, hogy nem néznek tévét, és csak erősen korlátozottan interneteznek. Ráadásul randizgatás sincs Duggaréknél. Ha valamelyik gyerek randira akar menni, akkor az egyik szülő mindenképpen elkíséri.