Két 12 éves fiú egy harlemi áruházban ökörködött még október végén, és azt találták ki, hogy ledobnak egy bevásárlókocsit a negyedik emeletről. A kocsi egy 47 éves, éppen fogyatékos gyerekeknek halloweeni ajándékokat vásároló nő fejét találta el. A nő kómába esett, a fiúk akár nagykorukig börtönbe kerülhetnek. Bűnüket nem bánták meg, inkább a cipőikért aggódtak.

A héten volt a második felvonása annak a bírósági tárgyalásnak, amiben két New York-i tinédzsert testi sértéssel vádolnak, mert még október 31-én egy bevásárlókocsit dobtak egy nő fejére az egyik harlemi áruházban - írja a New York Post.

A 12 éves fiúk az áruházban ökörködtek, amikor kitalálták, hogy az igazi poén az lenne, ha a negyedik emeletről ledobnának egy bevásárlókocsit. Nem különösebben érdekelte őket, hogy az áruházban rengetegen vannak, mindenki Halloweenre vásárolt ajándékokat. Köztük a 47 éves Marion Hedges is, akit fejen talált a zuhanó kocsi.

A nő kómába esett, nemrég kezdték csak meg a rehabilitációját, a kórházat is csak most hagyhatta el. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, de a pontos állapotáról nem esett szó a tárgyaláson. “Csak annyit tudunk, hogy kiengedték a kórházból, és rehabilitációra jár. Azt mondták, újra kell tanulnia a nevét, és néhány alapvető funkciót” - mondta az egyik támadó, Jeovanni Rosario ügyvédje.

A két tinédzsert a letartóztatásuk után, testi sértéssel vádolták őket, a bevásárlókocsit pedig lefoglalták fegyvernek. Az őrizetbe szállított gyerekek az ügyész szerint nem érezték át tettük súlyát, nem bánták meg a dolgot.

“Nevetgéltek és viccelődtek. A vádlott jobban el volt foglalva azzal, hogy mi van a cipőjével, mint azzal, hogy mi történt az áldozattal” - mondta a bíróságon Leah Schmeizer ügyész.

Később viszont már valamennyire felfogták, hogy milyen súlyos dolgot tettek. A másik támadóról, Raymond Hernandezről kevés szó esett, az ő ügyét külön tárgyalják, de Rosario az ügyvédje szerint levelet írt az áldozatnak, amiben sajnálatát fejezte ki, és elmondta, nem akarták bántani, csak rosszul sültek el a dolgok. Az ügyvéd azt is cáfolta, hogy védence közvetlenül a baleset után viccelődött, nevetgélt volna. Azt mondta, erre semmilyen rendőrségi feljegyzésben nincs bizonyíték.

Az ügyész azzal replikázott, hogy Rosario már korábban is bizonyította, hogy agresszív természet. Egyszer el akarta gázolni az egyik iskolatársát a biciklijével, illetve egyszer az anyja macskáját is megverte.

A december 19-i tárgyaláson arról számoltak be, hogy Rosario, aki a fiatalkorúak börtönében várja a tárgyalási napokat, az intézmény többi gyerekével elég agresszívan viselkedik. Ügyvédje szerint viszont néhány hét alatt sokat finomodott a védence, már egészen beilleszkedett, nem próbálja terrorizálni a rabtársait.

A tárgyalás januárban folytatódik majd, várhatóan az ítélethirdetéssel. A két fiú pénzbünetéstől kezdve akár több év börtönt is kaphat. A legrosszabb esetben 18 éves korukig börtönben kell maradniuk.

A rosszul sikerült csíny áldozata, Marion Hedges azért járt a Target áruházban, hogy fogyatékos gyerekeknek vásároljon ajándékokat Halloweenre. “Nagyon sok felelősséget vállal magára, nemcsak a családi és a szakmai életében, de egy csomó nonprofit szervezetnél is, amelyeket támogat” - mondta a baleset után egy családi barát a CBS-nek.