Az egymotoros kisrepülőgép egy autópályára zuhant kedden, miután a pilóta elvesztette uralmát a gép felett. A kisgép öt utasa - három felnőtt és két gyerek - a helyszínen szörnyethalt, további áldozatok viszont nem voltak.

Az I287-es államközi autópályára zuhant egy egymotoros kisrepülőgép kedden, New Jersey közelében. A baleset öt ember – köztük két gyermek – és egy kutya életét követelte. A földön nem sérült meg senki.

A gépet a negyvenöt éves Jeffrey F. Buckalew vezette, aki egy New York-i bank igazgatójaként dolgozott, útitársa pedig felesége, Corinne, két gyermeke, Jackson és Meriwether, valamint kollégája, a harminchat éves Rakesh Chawla volt. Buckalew-t képzett pilótaként tartották számon, és a repülőgép – egy egymotoros, francia gyártmányú Socata TBM 700 – is a sajátja volt.

A repülőgép a közeli Teterboro reptérről szállt fel, és Georgiába tartott. A hírek szerint a zuhanás előtti pillanatokban Buckalew még az időjárásról kérdezgette a légiforgalmi irányítót.

A környéken lakók beszámolója szerint először a túlpörgetett motorok sivítását hallották, majd a csattanást, ami megrengette a környékbeli épületeket. Shona Sternberg, aki az autójából premier plánban nézhette végig a zuhanást, úgy gondolja, hogy a gép bajban volt. "Látszott, hogy nincs rendben valami. Nagyon alacsonyan repült, és valami – talán a jobb szárnya – mintha leszakadt volna róla. Ezután zuhant rá az útra" – mondta.

Más szemtanúk megpróbáltak segíteni az áldozatoknak, így a közelben lakó John Moran is. "Odasiettem a géphez, hogy segíthessek a szerencsétleneknek, de gyakorlatilag darabokra tépte őket az ütközés. Szörnyű látvány volt."

A nyolcszáz méteren szétszóródott roncsok miatt a rendőrség csak egy sávot hagyott szabadon az autópályán, így néhány órán belül hatalmas dugó alakult ki. A baleset konkrét okait még vizsgálják.