A kínai férfi kalapáccsal összevert egy nőt, megszurkálta, aztán egy műanyag kötéllel megfojtotta. A szívét és a tüdejét kereste a rendőrség.

Az illegálisan Amerikában tartózkodó, 49 éves Huang Chen sokáig követte Qian Wut. Egyszercsak rárontott, legalább harmincszor lesújtott rá egy kalapáccsal, összeszurkálta egy késsel, aztán megfojtotta. A férfit december huszonegyedikén 29 év börtönre ítélték. A nő tüdejét és a szívét sokáig keresték a rendőrök - írja a Daily Mail.

A bíró a tárgyaláson megfedte, illetve súlyosan hibáztatta az amerikai igazságszolgáltatási rendszert, a férfi ellen ugyanis több távoltartási végzés is érvényben volt, sőt ki kellett volna toloncolni az országból, de ezt valamiért mégsem tették meg. Cheng 2006-ban például 30 napot töltött börtönben, mert fojtogatta és megütötte Wút.

A biztonsági kamerák felvétele szerint a gyilkosság után Cheng véres ruhában hazament, kicsit feltakarított a ház körül, aztán egy nővel elhagyta az épületet. A nő egy zacskót cipelt, amiben a kalapács és a kés volt. Ezeket egy közeli parkban találták meg. A férfi a gyilkosság után fél órával elment az egyik New York-i kórházba vágásokkal a lábán és a kezén. Gyanússá volt a dolgozóknak, mert annak ellenére, hogy cipője csupa vér volt, a ruhája tiszta volt.

Cheng elméletileg azért ölte meg a 46 éves nőt, mert nem segített neki munkát találni az ügynökségen kereszül, ahol dolgozott. Wu özvegye 15 millió dolláros, azaz kábé 3 és fél milliárdos kártérítést követel, mert szerinte a rendőrség tehetett volna többet is, hogy megelőzze a gyilkosságot. Wu néhány nappal a gyilkosság előtt például sokadszorra feljelentette zaklatás miatt Chenget, de a rendőrség nem reagált.