A talpig Télapó-ancúgban parádézó, egykori önkéntes tűzoltó két sérültet is kimentett az összetört járműből múlt héten Texasban. Videó!

Talpig Télapónak öltözött férfi mentette meg egy autóbaleset sérültjeit múlt héten Texasban - írja a Huffington Post. Brad Luddeke, aki korábban lakhelyén, Arlingtonban önkéntes tűzoltóként szolgált, egy karácsonyi ünnepségről tartott hazafelé a 635-ös államközi úton. Az ünnepségen történetesen ő játszotta a Mikulás szerepét, és mivel sietett, nem volt ideje átöltözni.

Luddeke a két autó ütközését látva azonnal megállt segíteni, és amikor szembesült azzal, hogy az egyik roncs kigyulladt, kihúzta a sérülteket az összetört kocsikból, és biztonságba helyezte őket. A további következmények biztosították arról, hogy jól döntött, hiszen ahogy kellő távolságra jutott a szerencsétlenül járt utasokkal, a lángoló autó felrobbant. Ezután - még mindig mikulásjelmezben - a rendőrség megérkezéséig irányította a forgalmat a helyszínen.

"Csak azt tettem, amit mindenki megtett volna ebben a helyzetben" - szerénykedett az egykori önkéntes tűzoltó, akinek korábban autóbalesetben vesztette életét 17 éves fia. "Az pedig, hogy mikulásjelmezben voltam, színtiszta véletlen."