Szilveszterkor nagyon nehéz jó programot választani, úgyhogy ezzel kapcsolatban tanácsot adni is szinte lehetetlen, ugyanakkor léteznek olyan megoldások, amiket mindenképp kerülni kell.

December 31. egy bizonyos életkor felett közel sem akkora buli, mint amilyennek az ember elképzelte. A középiskolások még nyilván tudnak neki örülni, hogy végre mindenféle retorzió nélkül verhetik szét valamelyik haver házát, hogy aztán éjfél előtt kicsivel elaludjanak egy fotelben, de valójában az év bármelyik másik napján jobbat lehet szórakozni partikényszeres középkorúak és idegesítő kalapok nélkül. Vannak azért helyek, ahol még a megszokottan alacsony színvonalat sem lehet elérni, most ezekből gyűjtöttünk össze párat, talán utána mindenki kicsit jobban fogja értékelni a saját programját.

Szabadtéri rendezvény

Meglepően sokan gondolják úgy évről évre, hogy az év utolsó napját érdemes az utcán tölteni. Nem a hajléktalanokról van szó, hanem azokról, akik elhiszik, hogy ha sok ruhát vesznek fel, akkor majd nem fognak fázni. Íme az igazság: nem létezik olyan sok ruha és annyira fasza forralt bor, ami feledtetné a hideget. Senki ne dőljön be a koncerteknek, a fűtés jó!

Fizetős rendezvény

A vadidegenek között eltöltött szilveszternek van olcsóbb módja is, házibulinak hívják. Az alapvető különbség az, hogy ott legalább nem számolnak fel külön árat azért, hogy fél órát állj sorban a pultnál, és még az italod sincs felvizezve. Nyilván mindenki úgy képzeli, hogy majd itt találja meg azt a titokzatos nőt, akivel egy egy Martinit kortyolgatva egymásra találhatnak, pedig ez sajnos nem egy swinger buli, és valójában a Martini sem olyan jó, mint amilyennek James Bond miatt tűnik.

Egyedül otthon

Akiben még nem merült fel az ötlet, hogy teljesen kihagyja a szilveszteri bulit, az nem élt még igazán. Csak nagyon kevesen merik bevállalni, de akiknek sikerül, azok is megbánják. Az élvezhetőséghez menthetetlenül mizantrópnak kell lenni, de még emellett is meg kell szakítani minden kapcsolatot a külvilággal, mert még a végén kiderül, hogy valaki elment valahova, és jól érzi magát.

Börtön

Vannak emberek, akik nem akarnak sehova sem menni ünnepelni, de egészen más megvilágításba kerül a dolog, ha valaki még akkor sem mehetne, ha akarna. Ezért aztán amikor nagy nehezen beadjuk a derekunkat, és felvesszük a legszebb ruhánkat, jusson eszünkbe Stohl András és új baráti köre. Egyébként ott is készülnek ünnepséggel, a sokat mondó elnevezésű Börtönújság például tavaly újévi játékot is hirdetett, aminek a főnyereménye egy ötezer forint értékű csomag volt. Azt nem tudni, cigiben vagy rivotrilban jutott hozzá a szerencsés győztes.

Röhögni még szabad - Sas kabaré csak szilveszterkor

A magyarázat felesleges, Sas Józsi szinte egyedül tartja a lelket az egyre feleslegesebbé váló szilveszteri kabaré műfajában. Szerencsére évről évre kiderül, léteznek emberek, akik ezt tényleg igénylik, annak ellenére, hogy soha senki nem találkozott még Mikroszkóp Színpad-rajongó emberrel. A Sas kabaré ötvözi a börtön és a fizetős rendezvények minden hibáját, úgyhogy ezzel tényleg ne büntessük magunkat!