Nem bírtak magukkal a fiatal amerikai tolvajok, a Facebookon kezdtek menőzni a lopott cuccokkal. Csakhogy a közösségi oldalon nem csak a barátok figyeltek fel a képekre, hanem az aggódó hozzátartozók is. A srácok valószínűleg minden idők egyik leghülyébb bűnözői, és még az sem menti fel őket, hogy ketten például csak 14 évesek.

A 18 éves amerikai Isiah Cutler egy órával azután, hogy egy 17 éves, és két 14 éves sráccal 8 ezer dollárt, azaz kábé kétmillió forintot lopott a környéken található boltból, feltöltött néhány képet a Facebookra. A fotókon a pénzzel menőznek, például egyikőjük az arcát takarja a legyezőszerűen összerakott papírpénzzel, körülöttük szétdobálva pedig ott a többi zsákmány. Az akció gyorsan megbosszulta magát – írja a CBS News.

Az egyik gyerek nagymamája aggódott a képek és a srácok miatt, és felhívta a rendőrséget. "Azt hitték, hogy kirakhatják a fotókat a Facebookra, hogy megmutassák a barátaiknak. De Facebookon nem csak a barátaik vannak fent, hanem a hozzátartozók is, akik aggódtak, és hívták a rendőrséget" – nyilatkozta Valeria Milie nyomozó. A rendőrség másnap tartóztatta le őket, de mivel többnyire fiatalkorúak voltak, visszakerültek a szüleikhez.

A készpénz mellett egyébként loptak többek között édességet és cigarettát is. Isiah Cutlert szerdára idézték be a bíróságra.