Jelenleg óvadék ellenében szabadlábon van a transznemű Oneal Ron Morrison és bűntársa, akik a hírek szerint plasztikai sebésznek adták ki magukat, majd több ezer dollárért cserébe kerékragasztót injekcióztak a páciensekbe, a sebeket pedig gyorsragasztóval kezelték. Eddig több tucat lehetséges áldozat jelentkezett, Morris persze mindent tagad.

Hercegnőnek hívja magát a harmincéves, transznemű Oneal Ron Morrison, akit - bűntársával, Corey Eubanksszel együtt - kétrendbeli engedély nélküli orvoslással vádolnak, amelyekkel súlyos sérüléseket okoztak a pácienseknek. A Miami Herald információi szerint a két, orvosi engedéllyel nem rendelkező férfi több tucatnyi páciensen - Morris magán is - hajtott végre sajátos esztétikai beavatkozást több ezer dollárért - feltöltőanyag helyett kerékragasztót használtak, a sebeket pedig gyorsragasztóval kezelték.

Kezeléseik következtében többeknél súlyos, bizonyos esetekben életveszélyes komplikációk léptek fel, halálesetről egyelőre nem tudnak - magyarázta a lapnak Michael Dillon, a Miami Gardens-i rendőrség nyomozója. Shaquanda Brown is egy az áldozatok közül: ő a beavatkozást követően egy hónapig kórházban feküdt, ez idő alatt többször is megoperálták, hogy eltávolítsák a ragasztó hatására keletkező tályogokat, és kezeljék a staphylococcus fertőzést.

Csomós arc, feldagadt ajak, kórház

Brown a barátaitól hallott Morrisékről, majd, miután megegyezett velük 700 dollárban (kb. 170 ezer forintban), 2010 májusában elment az első beavatkozásra Eubanks házába. Egy masszázságyra fektették, a mellette álló asztalon ragasztó, fecskendő és egy fekete cső hevert - ennyit látott, mert Morris felszólította, hogy ne nézelődjön. Az álorvos, magyarázta a lapnak, az injekciók után gézt itatott át gyorsragasztóval, majd leragasztotta vele a szúrás helyét. A beavatkozás a tervezettnél előbb ért véget, mert Brown nem bírta elviselni a fájdalmat.

Brown azután jelentkezett, hogy Radzsi Narineszing megvádolta Morrist, hogy több, 2003-ban végzett beavatkozásával szörnyet csinált belőle. A transznemű Narineszing teltebb ajkakat, állat és arcot szeretett volna, de hivatásos orvosra nem volt pénze. Ekkor hallott a transznemű közösségtől Morrisról. Az álorvos beavatkozása után az arca becsomósodott, az álla eltorzult és feldagadt a felső ajka.

Mindenki hazudik

"Folytatják a hazudozást, de tudja, végül úgyis győzni fog az igazság, erre vannak a bíróságok, hogy ez kiderüljön" - így védekezett a kuruzsló az Entertainment Tonightban, majd kijelentette, ha egyáltalán van ebben az ügyben áldozat, akkor az csakis ő lehet. Morrist először 2011. november 18-án tartóztatták le, miután egy beteg arra panaszkodott, hogy az általa végzett beavatkozás után tüdőgyulladással és bakteriális fertőzéssel kórházba került.

A Morris-féle kezelés után számtalan műtéten esett át, és folyamatos megfigyelés alatt tartották, állapota életveszélyes volt. Akkor Morrist óvadék ellenében kiengedték, majd november 23-án, egy újabb esetet követően ismét letartóztatták, akkor már Eubanksszel együtt. Sem Eubanks, sem Morris nem vallotta magát bűnösnek, jelenleg szabadlábon védekezhetnek.