A túlsúlyos Mayra Rosales testvérét védte, amikor azt vallotta, maga felelős unokaöccse haláláért, mert ráesett. Végül megúszta a börtönt, mert orvosszakértői vizsgálat bizonyította: a karját nem tudná úgy felemelni, hogy ekkora csapást mérjen a gyerek fejére. Most kórházban kezelik.

Gyerekgyilkosnak vallotta magát a texasi Mayra Rosales, hogy testvérét, Jaimét megmentse a börtöntől – írja a Daily Mail. A súlyosan elhízott nő (pontos testsúlyát illetően eltérnek a források: a Channel 4 szerint 470 kiló, a Zimbio 453 kilóról ír – akármelyik is igaz, ezek szerint megdöntötte a világ legkövérebb nőjének címét viselő Pauline Potter rekordját) 2008 márciusában Jaime gyerekeire vigyázott otthon, amikor unokaöccse, Eliseo rosszul lett, a kórházba szállítás után pedig meghalt.

A gyereket aznap Rosales szeme láttára verte össze az anyja egy hajkefével, így, hogy húgát ne büntessék meg, a nővér azt vallotta: ő felelős Eliseo haláláért, mert rosszul helyezhedett az ágyon, és ráesett a gyerekre. Pontosabban: dőltében véletlenül rátenyerelt. Le is tartóztatták, a tárgyalások során azonban a szakértői vélemények egyértelműen bebizonyították, hogy a gyerek a fejét ért ütésbe halt bele. Az elhízott nőt ez tisztázta: fizikai állapota miatt ugyanis nem tudja annyira mozgatni a kezét, hogy egy ilyen csapást mérhessen bárkire.

A tárgyalássorozat ennek ellenére folytatódott, Jaime viszont közben lelépett. "Nem lepett meg. Jaime nagyon sok rosszat tett már, így megértem" – kommentálta a Reveal magazinnak a történteket Rosales, aki ezek után húgára vallott. "Mindannyian a húgomat próbáltuk védeni, aki bántalmazta a fiát. Ráüvöltött. Rugdosta. Aznap este Junior nem akart enni, ezért fejbeverte a hajkefével. Azt gondoltam, úgyis meghalok, ezért úgy döntöttem, magamra vallok, hogy megvédjem a húgomat, mert szeretem." Néhány hónap múlva húga is kegyeskedett Texasba visszatérni, és megjelent a tárgyaláson – amelynek végén 15 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték gyermekkorú ellen elkövetett, halált okozó súlyos testi sértés miatt.

Rosales további kálváriája

A túlsúlyos nő számára még nem ért véget a történet: a stressz hatására szervezete az addiginál is súlyosabb állapotba került, ezért kórházba került, ahol a mai napig ápolják.

Az ágyhoz kötve élő nő a kezelések hatására már 127 kilót fogyott, de ízületei bevizesedtek, a bőre pedig fájdalmasan megnyúlt. Sebei néha szivárognak is. Bőre, ahol nem tudott lélegezni, elfertőződött, az orvosok most készítik fel a zsír-és folyadékeltávolításra.

"Nagyon sajnálom, hogy a húgom börtönbe került, de azt hiszem, mostanra már megértette, hogy rosszul cselekedett. Hiszek abban, hogy megváltozhat, és tanul a történtekből. Most úgy érzem, új esélyt kaptam. Sosem vesztettem el a reményt és a hitet, hogy egyszer megváltozhat az életem."