A negyvenhat éves férfi meghamisította a kórlapokat, a túladagolt gyógyszerek miatt pedig négy beteg meghalt, és legalább húszan mérgezést szenvedtek

Csütörtökön letartóztatták azt a negyvenhat éves ápolót, aki a gyanú szerint négy beteg haláláért felelős - írja a Telegraph. Az angliai Stepping Hill kórházban tevékenykedő férfi az utolsó áldozata, a nyolcvankét éves, egykori újságíró, Bill Dickson halála után bukott le: ekkor derült ki ugyanis, hogy valaki meghamisította az öregúr kórlapját.

A diagnózis szerint Dickson halálának oka az volt, hogy valaki inzulint adagolt az infúzióban kapott sóoldatához. Dickson a Stepping Hill negyedik betege volt, aki emiatt halt meg, és a későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy több beteg kórlapját is meghamisították, így azok a szükségesnél jóval nagyobb adagot kaptak egyes gyógyszerekből. Habár ezek a dózisok nem feltétlenül voltak halálosak, a helyi rendőrség szerint így is mintegy húsz beteget mérgeztek meg.

A meg nem nevezett ápolón kívül korábban egy másik nővért is kihallgattak az ügyben, aki hat hetet ült előzetes letartóztatásban, mígnem bizonyítékok hiányában ejtették ellene a vádat. A huszonhét éves Rebecca Leighton a mostani letartóztatás kapcsán csak annyit mondott: mindenkit, így férfikollégáját is megilleti az ártatlanság vélelme.