Még Hajdú Péter sem menekülhetett meg az új, Facebookon terjedő link elől. A német nyelvű szöveg egy nőt ígér, akinek féreg van a fejében, néhány lépéssel később pedig már ön is terjesztheti a videót. Ne kattintsanak már minden hülyeségre!

Megint terjed egy link a Facebookon: a német nyelvű szöveg azon aléldoz, hogy jaj, ennek a nőnek féreg van a fejében. Ez a nem-vírus tényleg csak a legmeggondolatlanabbakat támadja be, hiszen nem elég rákattintani ahhoz, hogy saját és ismerőseink falát telespammeljük a cuccal: több lépésben kell kattintani, letölteni, jóváhagyni. A baj csak az, hogy ha hagyjuk, hogy mások a falunkra posztoljanak, akkor nálunk is megjelenik, nem lehet mit tenni ellene.

Pedig amúgy elszántan kell hülyének lenni:a képre kattintva egy fehér ablak nyílik meg, a videó címére kattintva pedig egy kamu-youtube felületre jutunk (yuotube.info). Itt jön egy figyelmeztetés, hogy nincs ,"YouTube Player"-ünk, de szerencsére le lehet tölteni (további kattintás) és telepíteni (megint). Végül még egyszer rákérdez, akarunk-e telepíteni (utolsó katt). Ezután már működésbe lép, és boldog-boldogtalan falára posztolgatjuk a kamuvideót.

A linktől Hajdú Péternek sem sikerült megmenekülnie, szóvá is tette: "megint tele van az oldalam ezzel a férges vírusvideóval...".

Jó hír lehet azonban, hogy ez nem igazi vírus, csak egy bővítményt töltöttünk le (már aki), ezért könnyen lehet törölni mind a Chrome-ból, mind a Firefoxból.

Chrome-ban a jobb felső sarokban rá kell nyomni a beállításokra (csavarkulcs jel), és ott az Eszközökön belül megkeresni a Bővítményeket. Ott lesz a "YouTube Player", ezt kell eltávolítani, majd újraindítani a Chrome-ot. Firefoxnál a Kiegészítőket kell megkeresteni, majd a Kiterjesztések vagy a Bővítmények menüben lesz a "YouTube Player". Eltávolít, újraindít, ennyit.

Fontos még tudni, hogy mivel ez nem vírus, csak a Facebookon garázdálkodik, máshol nem okoz gondot. A fenti lépésekkel pedig el lehet távolítani. Egyébként van ilyen videó, több is, ha már ennyire érdekes egy féregjárta emberi testrész.