A hétéves kaliforniai fiúnak az volt a legnagyobb vágya, hogy egyszer felrobbanthasson egy igazán nagy épületet. Egy rákos betegek kívánságait teljesítő alapítvány összehozta a dolgot.

Múlt vasárnap teljesült egy rákos kisfiú leghőbb vágya: felrobbanthatott egy hatalmas épületet - írja a FoxToledo. A hétéves Maxwell Hintonnak, aki egy gyerekeknél elterjedt ráktípusban, neuroblastomában szenved, a Make-A-Wish Foundation teljesítette a kívánságát, ami egy olyan alapítvány, amely súlyos beteg gyermekeknek segít abban, hogy valóra váltsák az álmaikat - legyenek ezek akármilyen szokatlanok is.

A Kaliforniában élő Maxwell óriási rajongója a Mythbusters nevű sorozatnak (ami nálunk Állítólag... címmel fut a Discovery Channelen), és az abban látottak hatására lett fétise, hogy egyszer valami igazán nagy épületet robbanthasson fel. Az alapítvány meg is találta az ideális célpontot számára: egy használaton kívüli gabonasilót, az ohiói Huron város közelében. Az öreg épület egy négy és fél hektáros telken foglalt helyet, amit a helyi önkormányzat hasznosítani szeretett volna, így a magtárat lebontásra ítélték.

A robbantást mindegy harminc-negyvenezer helyi lakos kísérte figyelemmel vasárnap, az esemény egyik szervezője, Doug Studer pedig csak annyit mondott, hogy nemcsak a kis Maxwellnek volt hatalmas élmény, hogy megnyomhatta a detonátor kapcsolóját, de a helybélieknek is örömükre szolgált, hogy segíthettek teljesíteni a kisfiú kívánságát.