Mustafa Azizt majdnem kirúgta a felesége, miután az ígért Porsche helyett egy működésképtelen, kétüléses oktatógéppel jött haza, de később megenyhült.

Mustafa Aziz autót szeretett volna venni a feleségének, de ehelyett inkább saját magának vásárolt egy működésképtelen sugárhajtású repülőgépet – írja a Sun. A repülőgépbuzi brit férfi úgy indult el otthonról, hogy a félretett hétezer fontjából végre megveszi nejének azt a használt Porschét, amit az asszony már kinézett magának, de mégis inkább egy lengyel gyártású, kétüléses, sugárhajtású kiképzőgép mellett döntött, ami egyébként annyira rossz állapotban van, hogy vélhetően soha nem fog már repülni.

"A feleségem először kitért a hitéből, és szerencsétlen hülyének nevezett, de szerencsére később lehiggadt" – somolygott Aziz, akinek nem az Iskra az első szerzeménye, hiszen a garázsában például egy Hawker Siddeley HS125 kabinját tárolja.

Habár a Sun cikkében Szaddám Huszein légierejéből származó MiG-15-ös vadászgépről van szó, a mellékelt képeken egy egész más típusú gép látható: egy PZL TS-11 Iskra, amelyet Lengyelországon kívül csak India használt kiképzési célokra, és momentán a lengyel légiflottában ez a típus a legöregebb, még szolgálatban lévő sugárhajtású. Aziz repülőgépe a RAF egyik közeli hangárában rozsdásodik tovább, ahol a büszke gazdája néha meglátogatja, és teljes pilótaancúgban pózol vele.