A görög kormány hétfői döntése szerint többek közt a pedofilok és a kleptomániások is fogyatékosnak számítanak, tehát több állami kedvezményre is jogosultak lettek. A fogyatékossággal élőket tömörítő szervezetek felháborodtak, hiszen így a pedofilok jobban járnak, mint például a cukorbetegek.

Nyugodjunk meg, nem csak Magyarországon hoznak hülye határozatokat! Most például több valamilyen fogyatékossággal élő görög, illetve az őket tömörítő szervezetek is hangot adtak felháborodásuknak a helyi kormány azon döntésén, aminek értelmében hétfőtől kibővítették az államilag elismert fogyatékosok listáját, írja a WTOP.

Az egy dolog, hogy az exhibicionistákat és a kleptomániásokat is felrakják a listára, de még a pedofilokat is fogyatékosoknak nyilvánították. A szervezetek szerint a pedofilok így gyakorlatilag több állami juttatásra lesznek jogosultak, mint azok, akik szervátültetésen estek át.

Az egyik szervezet vak vezetője, Yiannis Vardakastanis arra is felhívta a figyelmet, hogy a fogyatékosoktól tavaly amúgy is több dolgot is elvontak az állam borzasztó méreteket öltő adósságaira hivatkozva, ez pedig csak tovább rontja a megítélésüket és a szociális helyzetüket is, hiszen páran voltaképpen lemaradnak az őket megillető juttatásokról. Vardakastanis külön kiemelte, hogy a bevallottan kukkolók például magasabb kedvezményekben fognak részesülni ezáltal, mint a cukorbetegségben szenvedők. A szabályozás részletei még nem ismertek.

A görög kormány már régen küzd a juttatási rendszer átalakításáért, aminek tarthatatlansága az egyik elsődleges oka volt annak, hogy a tavalyi év leginkább arról szólt, hogy hogyan lehetne kihúzni a csődből az eladósodott országot, bár kevesen értik, ez a döntés miképp jelent megoldást.

Romániában nem ilyen nagylelkűek, ott 2011 novemberében hallgatólagosan fogadott el a szenátus egy törvényjavaslatot, amely szerint a pedofilokat vegyi úton kasztrálhatják, az "újakat" pedig büntetésük letöltése után GPS-helymeghatározóval látnák el. Európában ez nem egyedi, Lengyelországban, Dániában és Csehországban már alkalmazzák a sterilizálást, de megy a dolog az USA-ban is. Magyarországon a jelenleg hatályos törvények szerint a 14 év alatti gyerekkel folytatott közösülésért maximum 5 év, 12 éven aluli gyerekkel folytatott bármilyen szexuális tevékenységért 5-10 év szabható ki .