Bár az eredeti tervek szerint csak a barátok és a rokonok körében lett volna szabad ajánlgatni a barnstaple-i M&S meztelen eladós naptárát, a jó ügy érdekében bárki megvásárolhatta, igaz, csak a pult alól. Nem baj, így legalább 2500 fontot sikerült összegyűjteni a helyi kórháznak.

Pult alól árusították a Barnstaple városában található Marks & Spencer üzlet dolgozóinak jótékonysági naptárát. Ahogy ilyen kezdeményezéseknél lenni szokott, lelkes alkalmi modellek - korra és súlyra való tekintet nélkül - szabadultak meg a ruháiktól.

A helyszín pedig természetesen nem volt más, mint munkahelyük, pontosabban mindenki a saját osztályán pózolt egy szál semmiben. A cég a hivatalos nyilatkozat szerint nem akarta értékesíteni a kiadványt, az alkalmi modellek barátainak és családtagjainak szánták – írja a Daily Mail. Persze amelyik vásárló kérte, némi készpénz fejében diszkréten megvásárolhatta a kiadványt.

Pár kedves ember szólt is a North Devon Journal, egy helyi lap munkatársainak, és elpanaszolták, kicsit hülyén érezték magukat, amikor a naptár felől kérdezősködtek. Az egyik újságíró ki is ment a helyszínre, vásárlónak adta ki magát, és kért is egy példányt. Az egyik M&S dolgozó telefonált egyet, és már hozták is a kiadványt, cserébe csak egy ötfontos bankjegyet kellett bedobni a jótékonysági gyűjtőedénykébe.

Az eladásból befolyt összeget egyébként az egyik helyi kórház kapja majd meg, ugyanis egy új kemoterápiás részleget szeretnének építeni. Erről természetesen a vezetőségnek is tudomása van, ezért is támogatták az eredeti tervek szerint csak szűk körnek szánt kiadványt. „Az összes naptár elfogyott, és ezúttal szeretnénk gratulálni a csapatnak, hogy sikerült 2500 fontot (kb. 933 ezer forintot) összegyűjteniük” – nyilatkozta a M&S szóvivője.