A 19 éves Eric James Borges egy homoszexuális fiatalok számára szóló kampányban mondta el, hogy mennyivel javult az élete a megaláztatásokkal teli pubertáskor után. A videó elkészülte után egy hónappal megölte magát.

Eric James Borges mindössze egy hónapja szerepelt a homoszexuális fiataloknak segítő Trevor Project It Gets Better (Idővel jobb lesz) nevű kampányában, amiben fiatal homoszexuálisok, biszexuálisok és transzneműek mondják el szomorú fiatalkori tapasztalataikat nemi identitásukkal kapcsolatban, majd hangsúlyozzák, hogy idővel jobb lesz a helyzet, és tartson ki mindenki. Borges helyzete úgy tűnik, mégsem lett annyival jobb, ugyanis múlt héten öngyilkos lett, írja a Huffington Post.

Az eset különösen azért pikáns, mert az egész kampány épp a 15 éves Billy Lucas öngyilkossága miatt indult, akit addig szekáltak homoszexualitása miatt osztálytársai, ameddig az véget nem vetett életének. A 19 éves srác a videón őszintén mondja el, hogy környezete őt is nap mint nap bántalmazta minden módon, a neve is inkább köcsög volt, mint Eric, az anyja pedig először ördögűzéssel akarta kiűzni belőle a homoszexualitást, majd mikor ez hatástalan volt, kidobta őt otthonról.

A filmszakmában dolgozó Borges környezete szerint semmi jele nem volt a tervnek, egy fiatal, kedves, jó kedélyű srácra emlékeztek, akit nagyon jól ismernek. Az öngyilkosság körülményei nem ismertek.

A Trevor Project az egyik legnagyobb meleg fiataloknak segítő szervezet, nemrég például Lady Gagát tüntették ki, amiért az igazi énjük elfogadását reklámozta az ifjúságnak. Az It Gets Bettert is sokan felkarolták, például Perez Hilton is megosztotta a világgal, mennyivel kiegyensúlyozottabb, mióta felnőtté vált.