Frances Bean Cobain mindössze 20 hónapos volt, amikor apja főbelőtte magát, de már modellkarrierje elején is nyilvánvaló, hogy nem tud szabadulni az örökségtől. Valószínűleg rá is játszik a hasonlóságra, mert nem csak az arca, de a pózai is hasonlítanak a Nirvana egykori frontemberére.

Az emberek általában nem akarnak egy híresen heroinfüggő öngyilkosra hasonlítani, még akkor sem ha történetesen az apjukról van szó. Rögtön más a helyzet persze, ha Kurt Cobainről van szó, akiből akaratlanul is a ‘90-es évek legnagyobb ikonja vált a Nirvana élén. A Cobain név persze jó belépő mindenhova, Courtney Love-val közös lánya, Frances Bean előtt is megnyitott pár modellkarrier felé nyíló ajtót, de így is megdöbbentő, mennyire rá próbál játszani elhunyt apja örökségére.

A 17 évesen anyja alkalmatlansága miatt a nagyszülei gyámsága alá helyezett Frances Bean Cobain arca eleve hasonlít a rocksztáréra, de aktuális fotóit is sikerült úgy megcsinálni, hogy erősen visszaköszönjön valamelyik apjáról készült híresebb darab, beállásban, tekintetben és színvilágban egyaránt.

Az apakomplexus annyira nem meglepő, mivel a fiatal modell mindössze 20 hónapos volt, mikor apja öngyilkos lett, mégis egész életében róla kellett beszélnie, az anyjával pedig annyira rosszban van, hogy 2009-ben inkább nagyszüleit választotta gyámnak, mellé meg szerzett még egy bájos távolságtartási végzést is. Egyébként így is el van eresztve híres rokonokból, mivel az R.E.M. egykori frontembere, Michael Stipe, és Drew Barrymore a keresztszülei.