Kórházba kellett szállítani egy brit lányt, mert 15 éven keresztül csak gyorséttermi rántott csirkét evett, és a szervezete teljesen leépül. Stacey Irvine gyorsétterem-diétája az orvosok szerint akár életveszélyes is lehet, ha nem kezd el vitaminokat, zöldségeket fogyasztani.

Stacey Irvine, egy brit tinédzser kétéves kora óta gyorsétterem-függő. Ráadásul csak és kizárólag rántott csirkefalatkákat eszik. Nemrég viszont annyira túlzásba vitte a szenvedélyét, hogy elájult, és már levegőt sem kapott - írja a Sun. A kórházba szállítás után vérszegénységet állapítottak meg nála, és felduzzadt vénákat fedeztek fel a nyelvén. Irvine saját bevallása szerint soha nem evett gyümölcsöt és zöldséget. Másnap, miután bevette a kórházban kapott vitaminokat, már jobban lett, de mégis szabályosan könyörögtek az orvosok, hogy azonnal hagyjon fel beteges csirkediétájával.

"Kezdek rájönni, hogy tényleg nem lesz így jó nekem" - mondta a birminghami Irvine. "A McDonald's-os csirkefalat a kedvencem! A barátommal húszat szoktunk megenni sültkrumplival. De ugyanúgy szeretem a KFC-t és a szupermarketeket is, de a főétkezés nálam minden nap a csirkefalat" - számolt be étkezési szokásairól.

Stacey anyja, Evonne azért küzd, hogy egy specialista is megnézze lányát. "Már nem tudok mit tenni. Azért imádkozok, hogy a lányom minél előbb kapjon segítséget, nehogy késő legyen! Összetörik a szívem, ahogy látom, hogyan tömi magába azokat az átkozott csirkedarabokat! Teljes bizonyossággal állította Stacey, hogy bele fog halni, ha nem változtat. De azt is mondta, hogy képtelen mást enni" - mondta az anyja.

Az egyetlen megoldás az lenne, ha a tini lemondana beteges diétájáról, és legalább egy kicsivel egészségesebben kezdene étkezni.

"Emlékszem, kétéves voltam, amikor anyu először elvitt egy McDonald's-ba. Ott ettem először ezeket az isteni falatokat! És azóta egyszerűen nem tudok ránézni más ételekre" - mesélte Irvine.

Evonne Irvine-nak van még két gyermeke, Leo (5) és Ava (3). Mindketten egészségesen étkeznek. Az anya egy ideig próbálta rávenni lányát, hogy mást egyen, de a csirkefalatok úgy bekattantak nála kétéves korában, hogy képtelenség volt másra rávenni, így az anya néhány éve már nem is próbálkozik.

Eközben a csirkefüggő lánynak még az is fejfájást okoz, hogy nem tudja hova tenni azt a sok gyorséttermi ajándékot, amit az elmúlt 15 évben gyűjtött össze. Egyelőre ezek négy óriási dobozban pihennek.