Ketten is allergiás rohamra emlékeztető tüneteket produkáltak a Sundance filmfesztiválon is bemutatott V/H/S című horrorfilm vetítése közben. A film készítői szerint a korábbi vetítések alatt is előfordultak már hasonló esetek.

Egy férfi, majd kicsit később a barátnője is rosszul lett az utah-i Park Cityben megrendezett Sundance filmfesztiválon, illetve az ott bemutatott V/H/S című horrorfilm vetítése közben – írja a Daily Mail. A beszámolók szerint a pár a V/H/S éjszakai vetítésén vett részt, amikor először a férfin törtek ki az allergiás reakciókra emlékeztető tünetek: hirtelen felugrott a helyéről, kirohant, az előcsarnokban pedig összeesett és egész testében remegett. Mialatt a kiérkező mentősök ellátták őt, a barátnője is rosszul lett: ő hányva hagyta el a mozitermet. A mentősök őt is ellátták, de egyiküket sem kellett kórházba szállítaniuk.

Roxanne Benjamin, a V/H/S producere a twitterén sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. "Hallottam mi történt, és egyáltalán nem találom viccesnek, de szerencsére mindketten jól vannak, és tervezik, hogy később megnézik a filmet" – írta. A film egyik forgatókönyvírója, Simon Barrett ugyanakkor megerősítette, hogy nem ez volt az első eset, hogy a V/H/S vetítése közben rosszul lett valaki: a fesztiválon az előző este egy fiatal nő rohant ki a vetítésről, hogy aztán az előcsarnokban várja meg a film végét.

Barrett a V/H/S intenzív és véres látványvilágával magyarázta a történteket, amely szerinte komolyan megviselhet egy gyengébb idegrendszerű embert. Maga a film a félamatőr felvételeket idéző hangulatában a kritikusok szerint az 1999-ben bemutatott Ideglelésre (Blair Witch Project) emlékeztet: a történet szerint néhány fiatal bűnözőnek egy rejtélyes videokazettát kell ellopnia egy vidéki házból, amikor azonban belépnek oda, egyből egy rothadó hulla fogadja őket, plusz egy rakás kazetta, amelyeket szép sorban megnézve rájuk szabadul a pokol.