Tyree Lincoln Smith baltával meggyilkolt egy férfit, és megette egyik szemét, illetve egy darabot az agyából. A korábban pszichiátriai kezelés alatt álló exmodell egymilliós óvadék fejében szabadulhatna. Amúgy nemi erőszakról és a görög mitológiáról akart könyvet írni.

Tyree Lincoln Smith soha többé nem jöhet ki a börtönből, hacsak nem fogják zárt osztályon kezelni élete végéig. A 35 éves amerikai (Bridgeport) férfit Floridában tartóztatták le, miután kiderült, hogy baltával gyilkolt meg egy férfit, majd ezt-azt megevett belőle – írja a Huffington Post. Egymillió dolláros (225 milió forint) óvadék fejében szabadulhatna.

Smith egy 43 éves férfit, Angel "Tun Tun" Gonzalezt ölte meg – áldozata bomló holttestét egy elhagyott lakásban, egy matracon találták meg január 20-án. Az orvosszakértői jelentés szerint halálát súlyos fejsérülés okozta.

A letartóztatási dokumentáció szerint a gyilkos unokatestvérének, Nicole Rabbnek vallotta be, hogy december közepén megölt valakit egy Brooks utcai elhagyott ingatlanban, ahol Gonzalez holttestét megtalálták. A rendőrség információi szerint áldozata ébresztette Smith-t, hogy ne feküdjön ott a hidegben – amint pedig betette lábát az épületbe, a gyilkos lecsapott.

Smith azt is elmondta: a férfi fejét ért sérülések olyan súlyosak voltak, hogy el tudta távolítani egyik szemgolyóját, néhány darabkát az agyából, és egy koponyadarabot is. Ezután a Lakeview temetőbe vitte zsákmányát, ahol egyébként egyik elhunyt rokona is fekszik.

"A temetőben elfogyasztotta a szemgolyót, amelynek állítása szerint osztrigaíze volt, és a magával vitt agyrészt is" – szól a rendőrségi jelentés. Vallomása során Smith kifejtette, egyébként könyvet szándékozik írni görög istenekről, gyilkosságokról és nemi erőszakról.

Nem volt hová mennie

A gyilkos január huszadikán mondta el a történteket unokatestvérének, majd buszra szállt, és január 23-án Panana Citybe érkezett. Már úton volt, amikor Rabb értesült arról, hogy a rokona által emlegetett holttestet megtalálták, és hívta a rendőrséget.

Múlt kedden a hatóságok meg is találták a férfit egy Lynn Haven-i lakásban. Egy nővel volt, aki nem tudta, mit művelt a férfi korábban.

A vérre gerjedt

A CTPost szerint mielőtt Smith elkövette volna tettét, unokatestvérének azt mondta, vérre szomjazik. "Azt mondta, egy floridai étteremben egy ritka steakfajtát kóstolt, amitől szexuálisan begerjedt." A nő azóta is önmagát hibáztatja, amiért nem állította meg a férfit, mert nem vette komolyan, amit mondott. Pedig volt nála egy üveg szaké (ezzel öblítette le az emberi szervek ízemlékét) és egy balta is – azt lóbálta, miközben közölte, vérre vágyik, és az a küldetése, hogy meg is szerezze.

Még aznap éjjel visszatért, és az ajtón dörömbölve közölte, hogy csupa vér, és szeretne bemenni. Unokatestvére nem engedte, így továbbállt. Másnap este visszatért, ekkor már bemehetett – a ruhája csurom vér volt, csakúgy, mint a balta, ezért Rabb megengedte, hogy megfürödjön nála. A véres cuccait egy műanyag zacskóba tette, majd a nő, két gyereke, és Smith együtt leültek vacsorázni. A férfi ekkor közölte: megvan a vér.

Kifejtette, hogy elment a Beardsley Parkba, hogy áldozatot találjon, de már a város sem a régi, mert senkit sem talált. Elment viszont a Brooks utcai házba, ahol Gonzalez egy másik házba akarta átcsábítani, vesztére. "Ez a te véred" – súgta neki a fejében lévő hang. Rabb ekkor penderítette ki a házból. Észlelte, hogy unokatestvére otthagyott nála egy ragasztószalagot, kötelet, és egy névlistát, köztük apja, anyja és nővére nevével, még ezt is a kezébe nyomta.

A hangok már korábban is ott voltak

Rabb és Smith együtt nőttek fel, és nem ez volt az első eset, hogy megdöbbentő kijelentéseket tett. A kilencvenes évek elején, a középiskola befejezése után Kaliforniába költözött, ahol modellkedni kezdett, ám ekkor már túl volt néhány pszichiátriai kezelésen.

"Azt mondta, hangokat hall. Egyszer azt mondták neki, hogy keljen fel miközben kint hóvihar dúlt, és sétálgasson a városban mezítláb. Hónapokig volt kórházban. Egyébként nem büntetett előéletű, csak kétszer szólalkozott össze egy rendőrrel.