Anyósát robbantotta fel felesége helyett a román férfi

2012.02.09. 11:05
A román férfi bosszút akart állni feleségén, és egy bombával preparált könyvet küldött neki ajándéknak álcázva. Anyósa azonban felbontotta a küldeményt, így az ő arcába robbant a bomba. Túlélte, de a látását elvesztheti.

A román Dan Munteanu exfelesége helyett az anyósát robbantotta fel egy könyvbe rejtett bombával – írja a Daily Mail. A harmincnyolc éves férfi bosszút akart állni volt feleségén, aki elhagyta őt, és visszaköltözött az anyjához, ezért a Victor Hugo-féle Nyomorultak egy robbanóanyaggal és detonátorral preparált példányát küldte el neki ajándéknak álcázva. Az ötvenkét éves anyós azonban félve attól, hogy veje valami fenyegetőt küld a lányának, maga bontotta fel a csomagot, ami az arcába robbant.

book250

Munteanu a bosszút egyik barátjával tervelte ki és hajtotta végre, miután egyszer részegen arról beszélgettek, hogy a netről letöltött leírások alapján szinte bárki képes bármiből bombát készíteni. A kedélyesen betintázott férfiak még aznap nekiálltak némi puskapor, üvegszilánkok és egy, a detonátort működtető elem segítségével bombát fabrikálni, amit aztán Muntenau a Nyomorultak egy keményfedeles példányába rejtett. A detonátort a könyvet borító celofán letépése hozta működésbe.

Az anyós a robbanást túlélte, azonban súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, és az orvosok szerint lehetséges, hogy örökre elveszíti a látását. A román rendőrség mind Muntenaut, mind a bombakészítésben segédkező barátot, a harminckilenc éves Alin Florin Balcescut letartóztatta.