horoszkóp

Életfogytiglant kapott a gyerekgyilkos amerikai tinilány

2012.02.09. 20:11
Alyssa Bustamante tizenöt éves korában megölt egy kilencéves lányt. Először ártatlannak vallotta magát, aztán bűnösnek. Nagykorú lett, életfogytiglanra ítélték, ügyét legközelebb harmincöt év múlva tárgyalhatják újra. Egyébként drogfüggő tizenévesek lánya.

"Meglepetésem van számodra" – mondta 2009. október 21-én a tizenöt éves Alyssa Bustamante a kilencéves Elizabeth Oltennek. A két missouri lány ismerte egymást, szomszédok voltak (mindkettejük családja St. Martinsban él).

Olten tehát nem gyanakodott, hanem követte Bustamantét a közeli erdőbe, ahol a tinilány fojtogatni kezdte, átvágta a torkát, leszúrta, végül elásta – írja a Fox News. Mint arról a Gawker beszámol, az időközben tizennyolcadik évét betöltött Bustamantét életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A húgát is felhasználta

tk3s evhr 00825191

Bustamante felkészült: mint a Fox News írja, a lány már korábban kiment, és két gödröt ásott az erdőben. A kést a hátizsákjába készítette, és pontosan tudta, hogy végül le akarja szúrni a gyereket. Áldozatával egyidős húgát kérte meg arra, hogy Oltent csalja el otthonról.

A CNN szerint áldozatát két napig keresték, míg végül valaki elmondta a hatóságoknak, hogy Bustamantéval látta játszani. A lány végül feladta magát, és a gyilkosság helyszínére vezette a rendőröket.

A történtek utáni éjszakán a következőket írta a naplójába: "Kurvára megöltem valakit. Megfojtottam és átvágtam a torkát és leszúrtam, már halott. Nem is tudom, hogyan érzek most. Egyszerűen lenyűgöző volt. Amint túljutsz az "úristen, képtelen vagyok rá" érzésen, elég élvezetes. Kicsit ideges vagyok és remegek. Na jó, mennem kell templomba. Lol."

Ez a videó az iskolabuszon, egy évvel azelőtt készült Bustamantéról, hogy megölte a gyereket.

Nem mutatott érzelmeket

Első bírósági meghallgatásán, írja a Fox News, Bustamante azt állította: tudni akarta, hogy milyen érzés, ezért ölt. Arca kifejezéstelen volt, nem mutatott érzelmeket. Frufruja szinte végig eltakarta a szemét, a vádpontok felsorolása közben nagyokat nyelt, és ártatlannak vallotta magát.

A tárgyaláson anyja is megjelent, ami már azért is meglepő, mert a Gawker szerint szülei drogfüggő kamaszok voltak, akik hamar lepasszolták az anyai nagyszülőknek, apja ráadásul börtönben van. A tanúvallomások szerint nem volt különösebben rossz tanuló, és más szempontból sem lógott ki kortársai közül.

Az viszont kiderült: tizenhárom évesen megpróbált öngyilkosságot elkövetni, aztán többször is kezelték depresszió és saját testének vagdosása miatt. Volt, hogy azt állította otthon, templomba megy, de ellógott egy koncertre, máskor engedély nélkül az erdőben töltötte ez éjszakát. Orvosa két héttel a gyilkosság elkövetése előtt megemelte Prozac-adagját (antidepresszáns).

Életfogytig

Védője, Kurt Valentine szerette volna elérni, hogy ne nyilvánítsák nagykorúnak, ehelyett huszonegy éves koráig nevelőintézetben maradhasson – érvelése szerint így még lett volna mód a rehabilitálására. Így azonban attól lehet tartani, hogy vagy öngyilkos lesz, vagy rabtársai ölik meg. Bustamantét a bíróság azonban életfogytiglani börtönre ítélte, leghamarabb harmincöt év múlva helyezhetik feltételes szabadlábra.