Tíz évet kapott a diákjával drogozó és szexelő tanárnő

2012.02.10. 14:44
Alkohollal és marihuánával kábított el két pedagógus tizenéves fiúkat a dél-karolinai Spartanburg városában, utána pedig szexeltek is velük. Az egyik tanárnő tíz évet kapott, a másik ellen viszont csak tíz rendbeli bűnsegédlet miatt emeltek vádat, mivel az ő partnerei már betöltötték a tizenhatot.

Egy általános iskolai tanárnő, a 44 éves Sarah Jane Lindsay tíz év börtönbüntetést kapott, miután kiderült, hogy nyaranta olyan partikat rendezett, ahol alkohollal és marihuánával kábított el tizenéves gyerekeket, majd szexelt is a bedrogozott fiatalokkal. Az ügyben egy másik tanár, Audrey Beidleman Grabarkiewicz is szerepel, aki enyhébb büntetést kapott, mivel valamivel nagyobb „önmérsékletet tanúsított” a partik során - írta a Gawker.

Az egyik tanárnő házas

Az orgiákat a tanárok otthonukban, a dél-karolinai Spartanburg városában tartották, s azt követően derült fény az eseményekre, hogy az egyik gyerek szülei rájöttek, fiukat leitatták. A rendőrség által indított vizsgálat során kiderült, hogy a nők alkoholt és marihuánát adtak a fiataloknak.

Az egyébként házasságban élő Lindsay azért kapott súlyosabb büntetést, mert bevallotta, hogy szexuálisan közösült a 14 év alatti fiúkkal. A 46 éves Grabarkiewiczet tíz rendbeli bűnsegédlettel vádolják, ami enyhébb, mint amiket Lindsay követett el.

A másiknak szerencséje volt

stockfresh 446354 loving-couple sizeM

Grabarkiewicz ellen nem emeltek vádat kiskorúval elkövetet szexuális bűncselekmény miatt, mert azok a fiatalok, akikkel ő szexuális viszonyt folytatott, idősebbek voltak, így már nem minősült bűncselekménynek a velük való közösülés Dél-Karolina állam törvényei szerint. (A Wikipédia vonatkozó információi szerint Dél-Karolina államban 16 év a korhatár az érintett beleegyezésével lefolytatható szexuális közösülésre vonatkozóan.)

Azt még nem tudni, hogy Grabarkiewicz szándékosan cselekedett-e így, vagy csupán szerencséje volt, de valószínűleg utóbbiról van szó. Nehéz elképzelni, hogy egy olyasvalaki, aki leitat és bedrogoz fiatalokat, csak azért nem kezdeményez szexuális aktust velük, mert még nem értek abba a korba, hogy autót vezethessenek.

Hogy Magyarországon mi a helyzet, arról nincsen statisztika, az USA-ban viszont egyáktalán nem ritka a tanár-diák közti viszony. Nemrégiben erről egy bővebb összeállítást is készítettünk a tanárnők arcképeivel, itt lehet szemezgetni.