Melyik a legjobb minihíresség?

2012.02.11. 10:32 Módosítva: 2012.02.11. 10:37
Mini Michael Jackson, törpe Marilyn Manson, és még sokan mások: Amerikában egyre divatosabb, hogy kisemberek elljátszanak egy-egy hírességet. A felhozatal legnagyobb ásza Tonya Banks, aki képes Beyoncé és Nicki Minaj bőrébe is belebújni. Videók!

Ki a legjobb?

 • 134
  Mini Jackson
 • 33
  Mini Manson
 • 27
  Mini Turner
 • 26
  Mini Gaga - Mini Beyoncé
 • 24
  Mini Shakira
 • 17
  Mini Gaga
 • 12
  Mini Minaj - Mini Spears
 • 5
  Mini Winehouse
 • 3
  Mini Aguilera

Újabban egyre gyakrabban futhat bele az ember a netes videómegosztókon szörfölve olyan felvételekbe, amelyen törpenövésű embereket láthatunk különböző hírességek bőrébe bújva. Amerikában úgy látszik, egyre népszerűbbek ezek a különös műsorszámok, hiszen az egyik alábbi videón látható törpe Beyoncé- és Lady Gaga-hasonmások fellépésére például tömegek őrülnek meg egy baseballpályán, sőt, Terra Jole, a miniatűr Britney Spears megszemélyesítője a Helyszínelőkben is eljátszotta ezt a szerepet 2008-ban. A Velvet összeállítása következik.

Nic Reddy, mint a miniatűr Marilyn Manson. Érdekes lenne őket egy színpadon látni, hiszen Manson egy kimondottan hórihorgas, vékony figura, viszont Reddy rémisztő tekintete, ahogy közel hajol a kamerához, legalább annyira hatásos, mint Mansoné. Sőt, talán még félelmetesebb.

A José Luis Sin Censura című tévéshow-ban feltűnő mini-Shakira kilétét sajnos hosszas nyomozással sem sikerült kiderítenünk, ami sajnálatos, mert a hölgy igazi beleéléssel imitálja kolumbiai kolléganőjét.

Érthetetlen, hogy az ezen az utcán készült felvételen szereplő törpe Michael Jackson-hasonmást mért nem fedezte még fel Hollywood, hiszen a stílushű öltözékbe bújtatott emberke minden egyes mozdulata megegyezik a pop néhai királyáéval, 1:30-nál pedig annyira perfekt moonwalkingot láthatunk, amelyre még talán szegény Jacko is csettintene.

Tina Turner törpe termetű hasonmásánál is stimmel minden a frizurától a ruháig, a háttérben ugráló, hódjelmezes figura pedig még teker is egyet a szürrealitási mutatón.

Lady Gaga hasonmása legalább annyira extravagáns, mint maga Gaga, legalábbis a fenti videóból ez egyértelműen kiderül. Nézzék csak!

Christina Aguilera törpe hasonmásáról még a videó kommentelői sem tudják eldönteni, hogy nő-e vagy férfi. Önöknek sikerült?

Szegény Amy Winehouse miniatűr hasonmása pedig kísértetiesen hasonlít a fenti Christina Aguilera-alteregóra. Vajon egy és ugyanaz a kettő?

Ezen a videón viszont két igazi törpesztár látható, nevezetesen a Nicki Minajt megformáló Tonya Banks, és a már említett mini-Britney, Terra Jole. Banks már félig-meddig filmsztár, hiszen szerepelt Dennis Rodman oldalán a The Minis című filmben, valamint feltűnt a Tapló Télapóban is, Terra Jole pedig a Helyszínelők és a My First Day című film mellett vendégeskedett a Jackassben is.

Végezetül a fenti páros egy kicsit más szerepben: itt Jole Lady Gagát, míg Banks Beyoncét alakítja Lady Gaga Telephone című slágerére. A siker, mint látjuk, frenetikus.

Achondroplásia, a törpenövés leggyakoribb oka

Az achondroplasiát rövid végtagok és így alacsony termet (110-140 cm), de ép intellektus jellemzi. A betegségre már az ókorból is lehet példákat említeni (Aesopus, vagy az egyiptomi Béz isten). A veleszületett csontrendszeri betegségek közül ezt írták le először pontosan, de diagnosztikus tévedés achondroplasiával kapcsolatban ma is előfordul. A betegség körülbelül 200-300 embert érint hazánkban – írja a kisemberek.hu