Késes, kardos bandaharcot hozott össze a bosszúálló barátnő

2012.02.11. 10:00
Két észak-angliai, kisvárosi banda csapott össze még tavaly tavasszal, amelyek tagjait idén ítéltek el összesen több mint harminc év börtönre. A 16 emberes tömegverekedés azután alakult ki, hogy egy megsebesített bandatag 21 barátnője sikeresen leszervezte a késes, kardos bunyót.

Összesen több mint 30 év börtönt kaptak két észak-angliai banda tagjai a napokban, mert még tavaly tavasszal késekkel, machetékkel, kardokkal és egy kalapáccsal aprították egymást egy csendes, észak-angliai kisváros utcáin - írja a Daily Mail.

A balhé azután alakult ki szép lassan a North Shields-i Dean Elliott és a néhány mérföldre lévő wallsendi Dale Fuller bandái között, hogy Paul Borgot, a North Shields-i Elliott barátját még 2010 augusztusában meglőtte a wallsendi banda egyik tagja.

A támadás után tavaly áprilisban indult tárgyalás, ahol Borg meg tudta nevezni a támadóit, a Fuller-banda két tagját, így azok kénytelenek voltak beismerni a bűnösségüket. Ezután szabadultak el az indulatok. Fuller spiclinek nevezte Borgot Facebookon, valamint napokon keresztül cikizte Borg bandavezér barátját, Elliottot a közösségi oldalon.

Dean Elliott, Paul Borg, Lucy Owen és Dale Fuller
Dean Elliott, Paul Borg, Lucy Owen és Dale Fuller

Ez elég volt az akkor 21 éves Lucy Owennek, hogy bosszúhadjáratot szervezzen fiúja becsülete érdekében, Elliott pedig azt tervezgette, hogy Fuller bandájának melyik tagját fogja csak összeverni, és melyik fogja majd megölni. Ezt két listába gyűjtötte, az egyiknek mondjuk új frizura lista, a másiknak pedig mély álom lista lehetne a neve.

“El fogom altatni a csávót. Alig várom, hogy savval leolvasszam az egész feját” - írta Elliott sms-ben Owennek, illetve néhány barátjának.

A bosszúálló barátnő eközben kipuhatolta, hogy Fuller bandája hol fog kocsmázni szombaton, majd biztosította Elliottot, hogy ad neki alibit a támadás idejére. “Öld meg, tudod hogyan kell. Én majd azt mondom, hogy végig velem voltál” - írta sms-ben Owen Elliottnak.

Ezután a bírósági leírás alapján egy viszonylag komikus rész kezdődött az észak-angliai kisvárosok egyébként csendes szombat éjszakájában: a bandák elkezdték egymást kergetni kocsmáról kocsmára. Végül a wallsendi Rosehill Tavern melletti kis füves területen találkoztak tavaly április 15-én este nagyjából fél tizenegykor.


Nagyobb térképre váltás

Késekkel, machetékkel, kardokkal és egy kalapáccsal kezdték egymást vágdosni, ütlegelni. A környéken lakók teljesen bepánikoltak, az egyik bandatag, a 23 éves Mark Amis olyan súlyosan megsérült egy késszúrástól, hogy az életét egy gyors és bravúros műtétnek köszönheti.

A támadáskor használt fegyvereket és fejkendőket már napokkal korábban elkezdték összegyűjteni, a rendőrségi jelentés szerint minden a harcban résztvevő bandatagnak volt valamilyen fegyvere. A rövid, de véres harc után a környékbeli házak kertjeibe dobálták be menekülés közben a fegyvereket, fejkendőket.

Lucy Owen felfüggesztett börtönbüntetést kapott, a harcoló bandatagok pedig összesen több mint 30 évet, fejenként nagyjából 20-25 hónapot.